Τι περιλαμβάνουν οι νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

φυσικού αερίου κυρώσεις

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ενέκριναν ένα 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, δήλωσαν διπλωμάτες την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των επανεξαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ύδατα της ΕΕ.

Το Βέλγιο, το οποίο ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ μέχρι την 1η Ιουλίου, δήλωσε στην πλατφόρμα X ότι το πακέτο «μεγιστοποιεί τον αντίκτυπο των υφιστάμενων κυρώσεων κλείνοντας τα κενά».

Οι χώρες συζήτησαν τα νέα μέτρα για περισσότερο από ένα μήνα και τελικά αποδυνάμωσαν μία από τις προτάσεις της Επιτροπής, με στόχο την πρόληψη ακόμη μεγαλύτερης καταστρατήγησης, με την προτροπή της Γερμανίας.

Το μέτρο που αποσύρθηκε θα ανάγκαζε τις θυγατρικές εταιρειών της ΕΕ σε τρίτες χώρες να απαγορεύσουν συμβατικά τις επανεξαγωγές των προϊόντων τους στη Ρωσία. Η ΕΕ επιθυμεί να σταματήσει τη ροή τεχνολογίας διπλής χρήσης, όπως τα τσιπ πλυντηρίου ρούχων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ένας διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε ότι η Γερμανία ζήτησε μια εκτίμηση επιπτώσεων και το μέτρο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η απαγόρευση των μεταφορτώσεων είναι ο πρώτος περιορισμός που εφαρμόζει το μπλοκ στο LNG. Ωστόσο, οι ειδικοί της αγοράς φυσικού αερίου λένε ότι το μέτρο θα έχει μικρό αντίκτυπο, καθώς η Ευρώπη εξακολουθεί να αγοράζει η ίδια ρωσικό φυσικό αέριο και οι μεταφορτώσεις μέσω των λιμένων της ΕΕ στην Ασία αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 10% των συνολικών ρωσικών εξαγωγών LNG.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο