Τι προτείνουν οι αναλυτές της JPMorgan ενόψει μείωσης των επιτοκίων

μετοχές

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan πιστεύουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στραφούν προς αμυντικές μετοχές και μετοχές εμπορευμάτων εν αναμονή των επερχόμενων μειώσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ιστορικά, οι αμυντικοί δυσκολεύονταν όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονταν, αλλά αυτή η φάση μπορεί να τελειώνει, σημειώνει ο γίγαντας της Wall Street.

Τώρα, κατά τη διάρκεια Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, οι κυκλικοί κύκλοι σημείωσαν ράλι καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 120 μονάδες βάσης, από 5,0% σε 3,8%. Σύμφωνα με την JPMorgan, το ράλι προήλθε από την προσδοκία της αγοράς για επιτάχυνση της δραστηριότητας, ωθούμενη από τη στροφή της Fed και τη χαλάρωση των συνθηκών χρηματοδότησης. Ως αποτέλεσμα, ο Russell 2000 ξεπέρασε για λίγο τον S&P 500 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Αυτή τη φορά, το σκηνικό θα μπορούσε να είναι η χαλάρωση της δυναμικής της δραστηριότητας, όπως φαίνεται από μια αξιοσημείωτη πτώση του αμερικανικού CESI πιο πρόσφατα, σε αρνητικό έδαφος”, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα της Τρίτης.

“Εάν οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται καθώς η οικονομική ανάπτυξη μετριάζεται, η ηγεσία του τομέα είναι πιθανό να κλίνει περισσότερο αμυντικά. Πράγματι, στο 2ο τρίμηνο μέχρι στιγμής, οι αμυντικές δυνάμεις προηγούνται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη», πρόσθεσαν.

Το τρέχον περιβάλλον της αγοράς, που χαρακτηρίζεται από πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και επιβράδυνση της δυναμικής της δραστηριότητας, υποστηρίζει αυτή την αμυντική κλίση.

Οι στρατηγικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι τομείς κοινής ωφέλειας και ακινήτων είναι ιδιαίτερα πιθανό να ανακάμψουν, ανεξάρτητα από τις κινήσεις των αποδόσεων των ομολόγων. Παρά τις πρόσφατες ανοδικές τάσεις, αυτοί οι τομείς παραμένουν ελκυστικοί με βάση τις μετρήσεις αποτίμησης, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να είναι ο αμυντικός τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις στις ΗΠΑ.

Εκτός από τις αμυντικές μετοχές, η τράπεζα συνιστά επίσης μια στρατηγική μπάρας που περιστρέφεται γύρω από τις μετοχές εμπορευμάτων. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η JPMorgan δήλωσε ότι οι στρατηγικοί αναλυτές εμπορευμάτων της είναι αισιόδοξοι για τις τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, “οι οποίες θα πρέπει να στηρίξουν τα κέρδη ανά μετοχή των ανθρακωρύχων”, αναφέρει το σημείωμα.

Όσον αφορά τις μετοχές μεγάλης έναντι μικρής κεφαλαιοποίησης, η JPMorgan διατηρεί μια επιφυλακτική στάση για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου αναμένουν ότι θα απαιτήσουν μια σειρά μειώσεων επιτοκίων για να κάνουν ράλι. Ωστόσο, βλέπουν δυνατότητες στις μικρές κεφαλαιοποιήσεις της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων σε αυτές τις περιοχές.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο