Τι προβλέπει η συμφωνία Apple και OpenAI

Apple

Η Apple Inc. έκλεισε μια συμφωνία με την OpenAI για τη χρήση της τεχνολογίας της startup στο iPhone, μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για τη μεταφορά χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους για μια συμφωνία για τη χρήση των χαρακτηριστικών ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή η κατάσταση είναι ιδιωτική. Η Apple έχει επίσης συνομιλίες με την Google της Alphabet Inc. σχετικά με την αδειοδότηση του Gemini chatbot αυτής της εταιρείας. Αυτές οι συζητήσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει ένα δημοφιλές chatbot ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών AI που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με το OpenAI είχαν ενταθεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Οι εκπρόσωποι των Apple, OpenAI και Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Apple σχεδιάζει να κάνει μια βουτιά στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Ως μέρος της ώθησης, η εταιρεία θα εκτελέσει ορισμένες από τις επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της μέσω κέντρων δεδομένων εξοπλισμένων με δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές, ανέφερε το Bloomberg.

Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προσωπικά το ChatGPT του OpenAI, αλλά πρόσθεσε ότι «υπήρχαν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν». Υποσχέθηκε ότι τα νέα χαρακτηριστικά AI θα έρθουν στα προϊόντα της Apple σε «πολύ προσεκτική βάση».

Στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της Apple την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι θα είχε πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη και την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού απρόσκοπτης ενσωμάτωσης υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών», δήλωσε ο Κουκ κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη.

πηγή:www.bloomberg.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο