Τι σχολιάζουν πέντε αναλυτές για τις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης

τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθούν οι μεγαλύτερες κινήσεις αναλυτών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για αυτήν την εβδομάδα.

Οι συνδρομητές του InvestingPro λαμβάνουν πάντα πρώτοι σχόλια των αναλυτών AI που κινούνται στην αγορά. Αναβαθμίστε σήμερα!

Η Citi αποδίδει τη συνεργασία Apple-Baidu AI σε ρυθμιστικούς παράγοντες

Οι αναλυτές της Citi έστρεψαν πρόσφατα την προσοχή τους στη συνεργασία της Apple με την Baidu (NASDAQ: BIDU), λέγοντας ότι η συνεργασία τους σε πρωτοβουλίες AI καθοδηγείται κυρίως από ρυθμιστικές ανησυχίες.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, η Apple (NASDAQ: AAPL) σχεδιάζει να ενσωματώσει το ERNIE Bot της Baidu ως πάροχο τοπικού μοντέλου μεγάλης γλώσσας (LLM) για το επερχόμενο iOS18, με τη δημιουργία εσόδων να πραγματοποιείται μέσω διεπαφών API.

“Εάν αληθεύει, πιστεύουμε ότι η συνεργασία καθοδηγείται κυρίως από ρυθμιστικές ανησυχίες, ενώ η Apple φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google (NASDAQ: GOOGL) και την OpenAI εν μέσω εσωτερικών προσπαθειών Gen-AI για άλλες αγορές”, σχολίασαν οι αναλυτές της Citi.

«Η Κίνα δημοσίευσε έναν κανονισμό AI το 2023, όπου απαιτεί την έγκριση γενετικών μοντέλων AI πριν από την κυκλοφορία τους στο κοινό και το ERNIE είναι ένα από τα 40 μοντέλα που έχουν ήδη εγκριθεί», πρόσθεσαν.

Η Wedbush ανεβάζει τη Microsoft PT στις ανοδικές προοπτικές του Copilot

Τη Δευτέρα, η Wedbush αύξησε την τιμή-στόχο της για τη Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) στα 500 δολάρια από 475 δολάρια, ενώ επανέλαβε την αξιολόγησή της για την υπεραπόδοση.

Η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για τις δυνατότητες AI της Microsoft, ιδιαίτερα όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές του Copilot, και παρατήρησε μια αύξηση στην υιοθέτηση AI μεταξύ των πελατών της Microsoft και των ηγετών της βιομηχανίας.

“Θεωρούμε έντονα ότι αυτό είναι το “iPhone Moment” της Microsoft, με την AI να αλλάζει την τροχιά ανάπτυξης του cloud στο Redmond τα επόμενα χρόνια και τους πρόσφατους ελέγχους μας να δίνουν περαιτέρω εμπιστοσύνη σε αυτή τη δυναμική”, σημείωσαν οι αναλυτές.

Ο μεσίτης προβλέπει ότι περισσότερο από το 70% της βάσης χρηστών της Microsoft θα ενσωματώσει τις λειτουργίες AI μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας ενδεχομένως τα έσοδα της εταιρείας κατά επιπλέον 25 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε επίσης αρκετούς πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του εντατικού ανταγωνισμού, των στρατηγικών τιμολόγησης, των τεχνολογικών αλλαγών και των οικονομικών προκλήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες.

Η τιμή-στόχος της TSM αυξήθηκε στην BofA λόγω της ισχύος των προηγμένων κόμβων

Οι αναλυτές της Bank of America (BofA) αύξησαν την 12μηνη τιμή-στόχο για την Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE:TSM) στα 880 δολάρια NT (155 δολάρια ΗΠΑ) λόγω προσδοκιών για ισχυρότερη δομική προηγμένη ζήτηση κόμβων που ενισχύεται από την «ισχύ AI, την υπολογιστική ισχύ, την ισχύ και την εξοικονόμηση ενέργειας».

“Επιπλέον, η πρόσφατη επιβεβαίωση της Intel σχετικά με την εξωτερική ανάθεση πλακιδίων CPU Lunar / Arrow Lake στην TSMC θα πρέπει να συμβάλει και να αποτελέσει καλό οιωνό για την ηγεσία της βιομηχανίας της TSMC”, πρόσθεσαν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές τόνισαν την αυξημένη σημασία των προηγμένων κόμβων ημιαγωγών λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων υπολογιστικής ισχύος που επισημαίνονται από την AI, όπως σημείωσαν πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman και ο ιδρυτής της TSMC Dr. Morris Chang.

Επιπλέον, οι προηγμένοι κόμβοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στον μετριασμό της κλιμακούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η BofA προβλέπει ότι τα έσοδα για τις κορυφαίες υπηρεσίες χυτηρίων (κάτω των 7nm) αναμένεται να σημειώσουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 22% από το 2023 έως το 2025.

“Η τιμή της μετοχής της TSMC έχει αυξηθεί κατά 27% YTD, υποστηριζόμενη από τη δύναμη της AI και την ανάκαμψη της βιομηχανίας. Το προθεσμιακό P/E τείνει να κινείται μαζί με το SOX από το 2020, αλλά υποαπέδωσε το 2H23-2024 YTD», σημείωσαν οι αναλυτές.

“Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η αποτίμησή της θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά και αξίζει μια επαναξιολόγηση, καθώς η TSMC είναι απαραίτητη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης”, πρόσθεσαν.

BMO: «Η Adobe εξακολουθεί να έχει μακροπρόθεσμους μοχλούς ανάπτυξης»

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Adobe (NASDAQ:ADBE) φιλοξένησε το πολυαναμενόμενο συνέδριο χρηστών Summit και την εκδήλωση αναλυτών, όπου η εταιρεία αποκάλυψε πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, οι αναλυτές της BMO Capital Markets τόνισαν ότι οι τελευταίες καινοτομίες προϊόντων της Adobe στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των περιπτώσεων χρήσης των επιχειρήσεων τόσο στις προσφορές Creative Cloud όσο και Experience Cloud.

Αυτό, σημείωσαν, ενισχύει την προοπτική τους για την Adobe ως εταιρεία πρώτης γραμμής στις λύσεις ροής εργασιών των επιχειρήσεων.

“Ενώ πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα στενότερο εύρος γύρω από το καθαρό νέο ARR του FY24, η Adobe εξακολουθεί να έχει μακροπρόθεσμους μοχλούς ανάπτυξης σε τιμή, μείγμα και θέσεις, κατά την άποψή μας”, δήλωσε η ομάδα της BMO επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση Outperform και τον στόχο τιμής των 610 δολαρίων για τη μετοχή.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της KeyBanc διατήρησαν την αξιολόγηση Underweight και την τιμή-στόχο των 445 δολαρίων για την Adobe μετά το συνέδριο.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία σημείωσε ότι το πιο σημαντικό συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν μια επανάληψη και τόνισε πόσο συγκεχυμένη ήταν η αρχική έλλειψη επανάληψης τόσο για τους αναλυτές όσο και για τους επενδυτές.

Σημείωσαν ότι οι στόχοι της Adobe για το FY24 αντιμετωπίστηκαν αμέσως στην αρχή της συνάντησης και, με εξαίρεση την πληρωμή διάσπασης που σχετίζεται με τη Figma, παρέμειναν ακριβώς όπως είχαν αρχικά περιγραφεί στην αρχή του έτους.

Θεμελιώδεις νεοσύστατες επιχειρήσεις AI που αναστατώνονται από γεγονότα shakeout – Macquarie

Στο σημείωμα αυτής της εβδομάδας προς τους πελάτες, οι αναλυτές της Macquarie δήλωσαν ότι η αγορά θεμελιωδών μοντέλων AI φαίνεται να διέρχεται μια φάση «shakeout», η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά ορισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις AI.

Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αναμένει ότι αυτές οι διαταραχές θα συνεχιστούν καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να συμβαδίσουν με την ταχεία καινοτομία.

“Μεταξύ του Inflection AI και του Stability AI, φαίνεται ότι η θεμελιώδης αγορά μοντέλων AI βιώνει ένα γεγονός ανατροπής”, έγραψαν οι αναλυτές.

“Αναμένουμε να δούμε περισσότερες αναταράξεις καθώς η αγορά κατανέμει κεφάλαια εν μέσω επιταχυνόμενης καινοτομίας”, πρόσθεσαν.

Στο ίδιο σημείωμα, ο Macquarie επεσήμανε επίσης ότι ενώ η συνεργασία της Apple με την Google τράβηξε την προσοχή, ο κατασκευαστής iPhone έχει προχωρήσει ανεξάρτητα στην τοπική γενετική έρευνα AI.

Οι αναλυτές της προβλέπουν ότι το οικοσύστημα iOS θα χρησιμοποιεί μια υβριδική προσέγγιση: χρησιμοποιώντας μοντέλα κατηγορίας Gemini για περίπλοκες εργασίες συλλογισμού και ανάλυσης, παράλληλα με την ανάπτυξη τοπικών μοντέλων AI εντός του Apple Neural Engine για καθημερινές, καθημερινές λειτουργίες, εξισορροπώντας τόσο τις κεντρικές όσο και τις δυνατότητες AI στη συσκευή.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο