Τι συμβαίνει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων;

ETF

bitcoin

Τι συνέβη στον στρατό των traders λιανικής που οδηγούσαν τα μεγαλύτερα ράλι του bitcoin;

Το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase (NASDAQ:COIN) ανέφερε μόλις 56 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκους καταναλωτικών συναλλαγών το πρώτο τρίμηνο του 2024, όταν το bitcoin εκτινάχθηκε σε ύψη ρεκόρ κοντά στα 74.000 δολάρια.

Ενώ αυτό αντιπροσωπεύει μια νεοσύστατη ανάκαμψη του ενδιαφέροντος λιανικής – σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους – είναι πολύ κάτω από τον τριμηνιαίο μέσο όρο των 133,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τελευταίο συγκρίσιμο ράλι το 2021.

Ο μικροεπενδυτής ήταν στη θέση του οδηγού αυτής της άγριας βόλτας του 2021, καθώς τα lockdown λόγω COVID, το φθηνό χρήμα και οι προσωπικές αποταμιεύσεις οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των μετοχών “meme” και δημιούργησαν περιόδους έντονου FOMO ή φόβου απώλειας. Αντίθετα, το τελευταίο ράλι ήταν μια πιο επίσημη, θεσμική υπόθεση που προωθήθηκε από τη γέννηση των αμερικανικών αμοιβαίων κεφαλαίων που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο bitcoin.

“Είναι η ερώτηση εκατομμυρίων δολαρίων στα κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή – πότε θα επιστρέψουν οι traders λιανικής;” δήλωσε ο Michael Rinko, αναλυτής της Delphi Digital.

Σε ένα άλλο σημάδι της υποχώρησης του λιανικού εμπορίου, τα δεδομένα τάσεων της Google (NASDAQ:GOOGL) δείχνουν ότι το ενδιαφέρον αναζήτησης για τον όρο “bitcoin” τον Μάρτιο ήταν μόνο το ήμισυ της κορυφής του 2021.

Ορισμένοι μικροεπενδυτές εξακολουθούν να νοσηλεύονται από το ρίγος του χειμώνα κρυπτογράφησης που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια, όταν το bitcoin παρέμεινε κουτσό σε επίπεδα μεταξύ 20.000 και 30.000 δολαρίων.

Δισεκατομμύρια κεφάλαια πελατών παγιδεύτηκαν επίσης στην κατάρρευση εταιρειών κρυπτογράφησης υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Three Arrows Capital, Celsius Network και FTX, των οποίων ο ιδρυτής Sam Bankman-Fried καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για απάτη.

«Η βασική δύναμη πίσω από τη μειωμένη δραστηριότητα πηγάζει από τα διδάγματα που αντλήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του οδυνηρού έτους, το οποίο ήταν το 2022», δήλωσε ο Vetle Lunde, αναλυτής της K33 Research.

«Η μετάδοση και η κατάρρευση ενός τεράστιου μέρους των πλατφορμών δανεισμού που αντιμετωπίζουν το λιανικό εμπόριο έδειξε ότι πίσω από τις ελκυστικές αποδόσεις κρύβονταν σημαντικοί κίνδυνοι».

Ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά εκτιμούν ότι το bitcoin, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,26 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πληγεί από μια περίοδο εναλλαγής, καθώς οι επενδυτές αποκομίζουν κέρδη από το νόμισμα και αποφασίζουν να αγοράσουν πιο ριψοκίνδυνα altcoins, όπως το Νο 2 crypto ether και άλλα.

Πράγματι, ο αιθέρας υπολείπεται του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του bitcoin και δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την κορυφή του 2021.

«Αντί να μεταπηδούν τυφλά στα κρυπτονομίσματα σε ό, τι φαίνεται να είναι καυτό εκείνη τη στιγμή, οι άνθρωποι επικεντρώνονται τώρα πολύ περισσότερο σε αυτό που είναι ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο για να επενδύσουν», δήλωσε ο John Glover, επικεφαλής επενδύσεων στην πλατφόρμα δανεισμού κρυπτογράφησης Ledn.

Μένει να δούμε εάν ή πότε οι κερδοσκοπικοί έμποροι κρυπτογράφησης θα επιστρέψουν στην αγορά σε ισχύ.

Αυτή τη στιγμή, η πτώση του bitcoin στα 62.809 δολάρια, 15% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του στα μέσα Μαρτίου, χρησιμεύει ως υπενθύμιση της έντονης μεταβλητότητας και του κινδύνου που συνοδεύει το περιουσιακό στοιχείο.

“Το meme στην κρυπτογράφηση είναι – το bitcoin πρέπει να φτάσει τα 100.000 δολάρια για να επιστρέψει το λιανικό εμπόριο”, δήλωσε ο Rinko της Delphi Digital. «Ποιος ξέρει αν αυτός είναι ο μαγικός αριθμός, αλλά πρέπει να φτάσουμε σε έναν αριθμό που πραγματικά πυροδοτεί το FOMO».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο