Τι θα κάναμε, αν ήμασταν στην θέση σας κ.κ της Επιτροπής Κ/Φ και της διοίκησης του Χ.Α- Σας υπενθυμίζουμε την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μας- Βέβαια δεν περιμέναμε καμία απάντηση, πόσο μάλλον μία αντίδραση σας

 • Δέκα (10) προτάσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διοίκηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
 • ΣΑΣ υπενθυμίζουμε την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ (22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024)
 • ΒΕΒΑΙΑ δεν περιμέναμε καμία απάντηση, πόσο μάλλον μία αντίδραση σας
 • ΟΥΤΕ περιμένουμε να σκεφτείτε, πόσο μάλλον να εφαρμόσετε, έστω μία από τις προτάσεις μας…
 • ΓΙΑΤΙ έτσι θα δείχνατε ότι ενδιαφέρεστε για την πρόοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου και όχι για την σταδιακή απαξίωση του, όπου τα πηγαίνετε περίφημα…
Δέκα (10) προτάσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διοίκηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
 1. Η ανακοίνωση των 6μηνιαίων και ετήσιων αποτελεσμάτων θα γίνεται υποχρεωτικά και με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, η οποία θα είναι ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και θα περιέχει τα βασικά μεγέθη και στην συνέχεια τις όποιες προσαρμογές-παρατηρήσεις. Επιπλέον, να επανέλθει η υποχρεωτική δημοσίευση της μονοσέλιδης συνοπτικής κατάστασης όπου εμφανίζονται αποτελέσματα χρήσης, ισολογισμός και ταμειακές ροές.
 2. Στην ετήσια έκθεση θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει και μία εκτίμηση για την εξέλιξη των μεγεθών της φετινής χρήσης. Η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να ελέγχεται τον επόμενο χρόνο και να αιτιολογούνται οι τυχόν σημαντικές αποκλίσεις!
 3. Καθιέρωση της ανακοίνωσης – προειδοποίησης κερδοφορίας (profit warning)!
 4. Δημοσίευση μη ελεγμένων συνοπτικών 3μηνιαίων και 9μηνων οικονομικών καταστάσεων. Μονοσέλιδο όπου εμφανίζονται αποτελέσματα χρήσης, ισολογισμός και ταμειακές ροές.
 5. Επαναφορά της αναλυτικής κατάστασης του μετοχολογίου και με άτομα του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου, με κάτω από 5%. Επιπλέον, όλες οι συναλλαγές, οι οποίες πραγματοποιούνται από υπόχρεα πρόσωπα, να μπαίνουν υποχρεωτικά και στην σχετική ενότητα γνωστοποίηση συναλλαγών (δεν γίνεται). Το ιδανικό θα ήταν το μετοχολόγιο να τηρούνταν από το ΚΑΑ (Κεντρικό Αποθετήριο), το οποίο θα είναι και αρμόδιο για όλες τις εταιρικές πράξεις, προκειμένου να μην έχει πρόσβαση η εκάστοτε εισηγμένη.
 6. Καθιέρωση της ημέρας των επενδυτών, όπου πέρα από την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και ερωτήσεις. Επιπλέον, κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, συνοπτική εταιρική παρουσίαση, η οποία θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις!!!
 7. Στελέχωση της ανύπαρκτης Εποπτείας Συναλλαγών.
 8. Το τελευταίο διάστημα προαναγγέλονται deals και άλλες εσωτερικές πληροφορίες. Επανέλεγχος των στεγανών και επιβολή ποινών!
 9. Καθιέρωση ξεχωριστής ενότητας στις ιστοσελίδες των εισηγμένων, με τα προγράμματα stock options που τρέχουν, τους δικαιούχους, τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις!
 10. Προκειμένου η ΕΧΑΕ να ανταμείψει την μικρομεσαία ποιοτική κεφαλαιοποίηση (FTSE θεμελιωδών), που είναι και πελάτες της ΕΧΑΕ,  θα μπορούσε να επενδύσει π.χ €10 εκ. στον εν λόγω δείκτη αναλογικά.

markets.economico.gr

*****

25 ΜΑΙΟΥ 2025: Και ως εκ του αποτελέσματος… (Βέβαια δεν περιμέναμε καμία απάντηση, πόσο μάλλον μία αντίδραση σας)

ΥΓ: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ

 • ΠΟΣΟΝ απαραίτητη, αλλά και πόσον εύκολη θα ήταν η θέσπιση- εφαρμογή τους 
 • ΟΤΙ θα απαιτούνταν μία μόλις συνεδρίαση σας…
 • ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ατέρμονες πολύωρες συζητήσεις και ουσιαστικό αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ… Πράγμα που είναι η αγαπημένη συνήθεια σας για ευνόητους λόγους.
 • ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, αρκεί να υπήρχε ΘΕΛΗΣΗ, αν υπήρχε σεβασμός για αυτό που σας πληρώνουν.
 • ΟΤΙ αυτόματα το ΧΑ θα γινόταν μία αληθινή παραδειγματική χρηματιστηριακή αγορά…
 • ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, ότι αν είχατε την ΘΕΛΗΣΗ όλα θα άλλαζαν προς το πολύ καλύτερο…και εμείς δεν θα σταματούσαμε σε αυτά. Θα σας υποβάλαμε κι άλλα μέτρα προς εφαρμογή, εξ ίσου κατανοητά και απολύτως εφαρμόσιμα… 
 • ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ τι κάνατε; ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! ΗΜΑΡΤΟΝ!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο