Την ώρα που έζωσαν τα φίδια τους Δημοκρατικούς για τον Μπάιντεν (ΒΗΜΑτοδότης)

Το μόνο, ίσως, παρήγορο για τους Δημοκρατικούς και τους περισσότερους Ευρωπαίους, που παρακολουθούν με αγωνία την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, είναι το γεγονός ότι αυτό το debate, για πρώτη φορά, συνέβη δύο μήνες πριν το κομματικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, που θα αναδείξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

BHMAτοδοτης

προχθεσινή εμφάνιση του Αμερικανού Προέδρου, Joe Biden, στο debate με τον ανθυποψήφιό του, Donald Trump, θεωρήθηκε από πολλούς αναλυτές καταστροφική. Ο Biden είχε μια και μόνο αποστολή: να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του για το ζήτημα της υγείας του, της φυσικής και πνευματικής του κατάστασης. Αντιθέτως, 20 λεπτά μετά την έναρξη του debate, τα φίδια «έζωσαν» και τους πιο φανατικούς Δημοκρατικούς.

Ο Trump, κέρδισε τις εντυπώσεις και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την επανακατάκτηση της Προεδρίας. Το μόνο, ίσως, παρήγορο για τους Δημοκρατικούς και τους περισσότερους Ευρωπαίους, που παρακολουθούν με αγωνία την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, είναι το γεγονός, ότι αυτό το debate, για πρώτη φορά, συνέβη δύο μήνες πριν το κομματικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, που θα αναδείξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Υπάρχει χρόνος να βρεθεί αντικαταστάτης, αλλά η απόφαση είναι προσωπική, του ίδιου του Biden. Δεν θα είναι εύκολο να πειστεί και να καμφθεί το πείσμα ενός παλαίμαχου μαχητή, όμως, η εναλλακτική είναι μια δεύτερη θητεία Trump, που αρκετοί φοβούνται ότι μπορεί να είναι χειρότερη από την πρώτη.

Δημοκρατικών

***

Πόσο σίγουροι είναι ότι ο Τραμπ και ο Μπάιντεν θα είναι τελικά υποψήφιοι;

Μετά τα όσα φαιδρά συνέβησαν στο πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν και Τραμπ, θυμήθηκα τα λόγια υπουργού της κυβέρνησης που γνωρίζει όσο κανείς άλλο τα αμερικανικά, ότι να περιμένουμε έως το τέλος γιατί είναι πολύ πιθανόν ούτε ο Τραμπ, ούτε ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιοι. Άλλωστε, αυτό το ντιμπέίτ έγινε χωρίς ακόμα να δοθεί το επίσημο χρίσμα των Δημοκρατών στο Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικάνων στον Τραμπ.

*Τις αμερικανικές εκλογές παρακολουθεί με ενδιαφέρον το Μαξίμου. Πάντως, ένοικος του Μαξίμου μου έλεγε πως το συνέδριο των Δημοκρατικών θα είναι ανοικτό, χωρίς να αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες.

Δημοκρατικών

***

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο