Τις μεγαλύτερες εισροές των τελευταίων τριών ετών είχαν οι ασιατικές μετοχές

Ασίας

μετοχές

Οι ασιατικές μετοχές είδαν ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές τον Μάρτιο, σημειώνοντας το καλύτερο τρίμηνο για τις ξένες εισροές σε πάνω από τρία χρόνια, εν μέσω προοπτικών διευκολυντικών νομισματικών πολιτικών από μεγάλες κεντρικές τράπεζες και θετικών κινεζικών οικονομικών δεικτών.

Τα στοιχεία από τα χρηματιστήρια της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ έδειξαν ότι οι ξένοι αγόρασαν καθαρά 8,53 δισεκατομμύρια δολάρια περιφερειακών μετοχών τον περασμένο μήνα. Για το τρίμηνο, οι εισροές ανήλθαν σε 18,57 δισεκατομμύρια δολάρια – το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τον περασμένο μήνα, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας εξέπληξε τις αγορές με πρόωρη μείωση των επιτοκίων, ενώ η Federal Reserve διατήρησε τις προοπτικές τριών περικοπών το 2024, ενισχύοντας την όρεξη των επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανέφερε ισχυρή εργοστασιακή παραγωγή και εξαγωγές για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την αναβίωση του περιφερειακού εμπορίου.

Η Ινδία ξεχώρισε, αντλώντας περίπου 4,24 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένα κεφάλαια, το μεγαλύτερο σε τρεις μήνες. Ωστόσο, οι ινδικές μετοχές έλαβαν σωρευτικές ξένες εισροές μόλις 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, χαμηλότερες από τον μέσο όρο των 3,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τα πρώτα τρίμηνα των τελευταίων τριών εκλογικών ετών.

“Η Ινδία είναι η αγαπημένη των αναδυόμενων αγορών με το βάρος της στον παγκόσμιο δείκτη MSCI να συνεχίζει να αυξάνεται (μόνο δεύτερη μετά την Κίνα τώρα)”, δήλωσε η Alicia Garcia Herrero, επικεφαλής οικονομολόγος για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στη Natixis.

«Αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να συνεχιστεί τον Απρίλιο, καθώς ο Ναρέντρα Μόντι αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της Ινδίας χωρίς σημαντικά προβλήματα».

Οι ξένοι επενδυτές διοχέτευσαν επίσης περίπου 3,82 δισεκατομμύρια δολάρια, 1,61 δισεκατομμύρια δολάρια και 505 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, σε μετοχές της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν και της Ινδονησίας τον περασμένο μήνα.

“Η έλξη προς τις εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη συνέχισε να παίζει τον Μάρτιο, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για τη διατήρηση των καθαρών ξένων εισροών”, δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.

Ο Jason Lui, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών και παραγώγων APAC στην BNP Paribas (OTC:BNPQY), επεσήμανε τον συνεχιζόμενο κύκλο ανάκτησης μνήμης και τις νέες ευκαιρίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη μετά την τελευταία κυκλοφορία τσιπ της Nvidia (NASDAQ: NVDA) ως βασικούς παράγοντες που οδηγούν τις ξένες επενδύσεις, ειδικά στην κορεατική τεχνολογία.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές μετοχών στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες σημείωσαν εκροές, ύψους 1,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 452 εκατομμυρίων δολαρίων και 46 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο