Τις μεγαλύτερες εκροές από τον Απρίλιο είχαν οι μετοχές διεθνώς

ομολόγων

Τα κεφάλαια ομολόγων και χρηματαγοράς οδήγησαν τις περισσότερες εισροές την περασμένη εβδομάδα, με τα κεφάλαια κρυπτογράφησης να έχουν τη μεγαλύτερη εισροή τους από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Bank of America.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές είδαν την πρώτη τους εκροή σε επτά εβδομάδες και τη μεγαλύτερη από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ομολογιακά κεφάλαια προσέλκυσαν εισροές 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 23 Οκτωβρίου, ενώ τα μετρητά ανήλθαν σε 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Crypto άντλησε 3 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ανέκτησαν κάποια δυναμική, ενώ τα χρηματιστήρια παρουσίασαν έξοδο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι στρατηγοί της BofA με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ είπαν για όλες τις αντίθετες μετεκλογικές συναλλαγές, όπως «πώληση του Τραμπ», «αγορά ντιπ του Χάρις» ή «Ο Τραμπ κερδίζει, η Κίνα κάνει ράλι», το πιο αντίθετο είναι το «αγορά ομολόγων».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ το ’25, αναγνωρίζοντας [ότι] ένα εκλογικό σώμα [είναι] δυσαρεστημένο με το κόστος ζωής. Ο Χάρτνετ και η ομάδα του πιστεύουν ότι αυτό θα ήταν το «πιο ανοδικό μεσοπρόθεσμο αποτέλεσμα για τις μετοχές».

Σε περιφερειακό επίπεδο, η αγορά μετοχών των ΗΠΑ συνέχισε να επωφελείται από εισροές την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχή εβδομάδα με προστιθέμενα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία σημείωσε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος με εισροή 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο.

Κατά τα άλλα, το κλίμα παρέμεινε αρνητικό στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές. Η Ευρώπη αντιμετώπισε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών της, χάνοντας 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, λόγω της εκροής 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Κίνας, σημείωσαν απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σε σταθερό εισόδημα, τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας επέκτεισαν το σερί τους σε 53 συνεχόμενες εβδομάδες εισροών, αντλώντας 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησαν ομόλογα υψηλής απόδοσης με 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη 12η εβδομάδα κερδών τους, ενώ τα ομόλογα του Δημοσίου και τα δημοτικά συνέχισαν να προσελκύουν επενδυτές, συγκεντρώνοντας 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Αντίθετα, το χρέος των αναδυόμενων αγορών σημείωσε τη μεγαλύτερη εκροή του από τον Μάρτιο, χάνοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός κατέγραψε τη μεγαλύτερη εισροή 4 εβδομάδων από τον Μάρτιο του 2022 στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο