Το 2026 στην κυκλοφορία το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Xpeng

Η Xpeng AeroHT, θυγατρική της Xpeng, στοχεύει να παραδώσει το ιπτάμενο αυτοκίνητό της στους πελάτες το 2026, δήλωσε στο CNBC ο συμπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων την Παρασκευή,

Πέρυσι, η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrier — ένα μεγάλο φορτηγό με ένα ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone μέσα. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να αποκολληθεί από το φορτηγό και οι άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να μπουν στο drone και να το πετάξουν.

Ο Brian Gu, συμπρόεδρος της Xpeng, δήλωσε ότι το όχημα θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία φέτος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει τη μονάδα το 2026.

«Ο λόγος που είμαστε σίγουροι, γιατί το σχεδιάζουμε για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για προάστια σε γραφικές περιοχές όπου … θα συνεργαστούμε με δήμους για να δημιουργήσουμε ιπτάμενα πάρκα και ζώνες πτήσης που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις πτήσεις χωρίς την ταλαιπωρία να πάρει όλες τις περίπλοκες εγκρίσεις», σημείωσε ο Gu.

Η Xpeng είπε φέτος ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία πιστοποίησης με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα του 2026 είναι ελαφρώς μεταγενέστερο από τον στόχο παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2025 που είχε προηγουμένως διαφημίσει η Xpeng.

Ο Gu είπε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν ειδική άδεια για να πετάξουν το drone για αρχική χρήση.

«Επειδή χρησιμοποιούμε θήκη χρήσης αναψυχής και αθλητικής χρήσης για την αρχική χρήση αυτής της ιπτάμενης συσκευής. Καθώς πλησιάζετε πιο κοντά στα αστικά… κέντρα, χρειάζεστε ειδικές άδειες και αυτό θα είναι πολύ πιο περίπλοκο να λάβετε έγκριση», είπε ο Gu.

Η Xpeng επιδιώκει να επεκταθεί σε άλλους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας He Xiaopeng να είπε στο CNBC ότι η ρομποτική και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ήταν μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων της εταιρείας.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο