Το ασήμι αυξήθηκε κατά 3,4% στα 30,51 δολάρια ανά ουγγιά

Κέρδη 1,2% για τον χρυσό καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

  • Βασικός λόγος της ώθησης είναι τα πολυπληθέστερα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες που έδειξαν άμβλυνση των οικονομικών συνθηκών.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η τιμή του spot χρυσού ενισχύονταν κατά 1,2% στα 2.357,06 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις με άνοδο 1,5% στα 2.369,40 δολάρια.

“Τα πολύτιμα μέταλλα -και όχι μόνο- σημειώνουν ράλι σε όλους τους τομείς με βάση τα στοιχεία για τη μισθοδοσία και τις αιτήσεις ανεργίας που ενισχύουν το αφήγημα περί “χαλάρωσης της οικονομίας”, το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος trader με έδρα τη Νέα Υόρκη.

“Οι ταύροι προσπαθούν να προλάβουν αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι τελικά θα είναι μια αδύναμη έκθεση για τις μισθοδοσίες την Παρασκευή”, πρόσθεσε.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε περαιτέρω, φτάνοντας σε υψηλό δυόμισι ετών.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία από τις δραστηριότητες του κλάδου των υπηρεσιών δείχνουν υποχώρηση σε χαμηλό τετραετίας τον Ιούνιο, γεγονός που ενδεχομένως υποδηλώνει απώλεια δυναμικής της οικονομίας στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Μετά τα στοιχεία, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους επενδυτές, την ώρα που η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου επίσης διολίσθησε.

Το βράδυ της Τετάρτης δημοσιεύτηκαν επίσης τα πρακτικά της Fed, με τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής να αναγνωρίζουν την τάση επιβράδυνσης των πληθωριστικών τάσεων και ότι “οι πιέσεις στις τιμές μειώνονται”.

Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στην έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που αναμένεται την Παρασκευή για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι αυξήθηκε κατά 3,4% στα 30,51 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 0,8% στα 999,12 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.020,98 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο