Το ασήμι ενισχύθηκε 3,2% στα 25,89 δολ. ανά ουγγιά- Άλλο ένα ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη

Άλλο ένα ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη με τους επενδυτές να στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε περαιτέρω μετά τα τελευταία ισραηλινά πλήγματα στη Δαμασκό.

Ο χρυσός spot κερδίζει 0,8% στα 2.268,44 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα σημείωσε νέο υψηλό στα 2.276,89 δολ. Την ίδια στιγμή το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου κέρδισε 1,1% στα 2.281,8 δολ.

Το Ιράν υποσχέθηκε να εκδικηθεί το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

“Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα, στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, από τα οποία σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι ενισχύθηκε 3,2% στα 25,89 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 2,4% στα 923,00 δολ. ενώ το παλλάδιο σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στα 996,88 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο