Το Bitcoin αναμένεται να επανέλθει και να φτάσει τα 150.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο

bitcoin
Studio shot of a bitcoin physical golden coin leaning over a stack of euro coins. Bitcoin is a blockchain crypto currency

Παρά το γεγονός ότι το bitcoin έπεσε για λίγο κάτω από τα 60.000 δολάρια την Τετάρτη, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο προβλέπεται να ανέβει σε νέα ύψη και να εκτιναχθεί στα 150.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη αγοράς από τον Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat.

Η άνοδος της τιμής του bitcoin θα αντιπροσώπευε αύξηση περί το 140% για την τιμή του, σε μια λίαν εντυπωσιακή μετεξέλιξη στη θέση του στην αγορά μετά την πρόσφατη βουτιά του κρυπτονομίσματος κατά 19%.

Σύμφωνα με την έρευνα του K33, η χαμηλότερη τιμή του Bitcoin εξηγείται εν μέρει από το χακαρισμένο, ανενεργό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt. Gox που δεσμεύεται να αποπληρώσει στους πελάτες σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, προκαλώντας φόβους για μεγάλο όγκο κρυπτογράφησης που θα χτυπήσει ταυτόχρονα τις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το Bitcoin πιθανότατα υποφέρει από την έναρξη των διανομών του Mount Gox τον Ιούλιο”, εξήγησε ο Lee στο CNBC. “Αυτό ήταν ένα τεράστιο overhang για πολλά χρόνια, αλλά αν επένδυα σε κρυπτογράφηση, γνωρίζοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα overhangs πρόκειται να εξαφανιστεί τον Ιούλιο, νομίζω ότι είναι ένας λόγος για να περιμένουμε πραγματικά μια αρκετά απότομη ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο“.

Στις 3 Ιουλίου, η τιμή του bitcoin έπεσε προσωρινά κάτω από τα 60. 000 δολάρια, ανησυχώντας τους εμπόρους καθώς έφτασε τα 59. 600 δολάρια. Το Bitcoin σημείωσε πτώση περίπου 19% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι αναλυτές λένε ότι η σύντομη πτώση υπογραμμίζει πώς το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διολισθαίνει από τον Ιούνιο.

Οι ειδικοί, ωστόσο, εστιάζουν στο γεγονός ότι το bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό τιμής όλων των εποχών σχεδόν 73. 000 δολαρίων αυτή την άνοιξη και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς του bitcoin βρίσκεται τώρα στα 1,2 τρισ. δολάρια. Πράγματι, αρκετοί αναλυτές της αγοράς bitcoin προβλέπουν ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα δει το bitcoin σε ανοδική τροχιά.

Σύμφωνα με την πολυεθνική Standard Chartered bank, η τιμή του bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100. 000 δολάρια κατά τη διάρκεια των εκλογών του Νοεμβρίου, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη πληθωρικότητα της αγοράς γύρω από την εκκολαπτόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Δήλωση αποποίησης ευθυνών: Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Aποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης. Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο