Το Bitcoin ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το $1 τρισ.

ETF

bitcoin

Το Bitcoin ανέκτησε την Τετάρτη την κεφαλαιοποίησή του στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, καθώς η βιομηχανία κρυπτογράφησης προσπαθεί να ανακάμψει από μια ταραχώδη διετία.

Το ενδιαφέρον για το bitcoin έχει αυξηθεί από τότε που ένα νέο σμήνος διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων κέρδισε ρυθμιστική έγκριση τον Ιανουάριο. Οι έμποροι αναμένουν επίσης με ανυπομονησία το λεγόμενο “halving” ή “halvening” γεγονός, μια κίνηση που βοηθά στον έλεγχο της προσφοράς bitcoin, το οποίο αναμένεται τον Απρίλιο.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κρυπτονομίσματος BTCUSD, 0,87% ξεπέρασε για τελευταία φορά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

Η αξία των κρυπτονομισμάτων σημείωσε βουτιά το 2022 μετά την κατάρρευση ενός σημαντικού “σταθερού νομίσματος”, γνωστού ως TerraUSD, αλλά και καθώς ο κλάδος αντιμετώπισε ένα κύμα ρυθμιστικών μέτρων και την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 6,4% τις τελευταίες 24 ώρες και ξεπέρασε για λίγο τα 52. 000 δολάρια την Τετάρτη, μετά από μια υποχώρηση την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Έχει αυξηθεί κατά 17% μέχρι στιγμής φέτος, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται περίπου 25% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 68. 990 δολαρίων που έφτασε τον Νοέμβριο του 2021.

Η πρόσφατη ισχύς του Bitcoin οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εισροές σε ETF που επενδύουν απευθείας σε κρυπτογράφηση, σύμφωνα με τον Steven Lubka, επικεφαλής ιδιωτικών πελατών και οικογενειακών γραφείων. Οι εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust GBTC, το μεγαλύτερο spot bitcoin ETF, έχουν επιβραδυνθεί, ενώ η ζήτηση για ανταγωνιστικά bitcoin ETF παραμένει ισχυρή.

“Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αγοράζουν καθώς ενθαρρύνονται από το πόσο ανθεκτική ήταν η τιμή του bitcoin”, δήλωσε ο Lubka σε μια κλήση.

Η κατάσταση για το bitcoin φαίνεται “πολύ ανοδική” και το νόμισμα είναι πιθανό να φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο Lubka. Ιστορικά, το bitcoin τείνει να βλέπει ανατίμηση των τιμών κατά και μετά τη στιγμή της μείωσης του μισού, αλλά σπάνια με σημαντικά κέρδη μήνες πριν από τη μείωση του μισού, σύμφωνα με τον Lubka.

Η μείωση στο μισό αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου οι ανταμοιβές των μπλοκ που δίνονται στους ανθρακωρύχους κρυπτογράφησης μειώνονται στο μισό μετά από κάθε 210. 000 μπλοκ που εξορύσσονται, κάτι που συμβαίνει μέχρι στιγμής περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Η επόμενη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Το bitcoin, που δημιουργήθηκε το 2009, έχει περάσει μόνο τρία μισάσματα στην ιστορία του.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο και την Τετάρτη, με τον βιομηχανικό μέσο όρο DJIA του Dow Jones να σημειώνει μικρή άνοδο, αφού έκλεισε έντονα χαμηλότερα την Τρίτη. Ο S&P 500 SPX σημείωσε άνοδο 0,3% και ο Nasdaq Composite COMP κέρδισε 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο