Το καθημερινό σημειωματάριο του Μarkets.economico.gr (Τρίτη 18 Ιουλίου 2023) από την Καλλιόπη Βαρδάκα

OI NIKHTEΣ του ΙΟΥΛΙΟΥ (1-17.7.2023)

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

***

Η σωστή αναλογία στο μείγμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ο ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει μεγάλος εξαγωγέας «πράσινης» ενέργειας στην Ευρώπη και διεθνώς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» που παρουσίασαν παρουσίασαν ΕΣΗΑΠΕ και ΕΛΕΤΑΕΝ τα επόμενα 4 έτη στην Ελλάδα, εάν επιθυμεί την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της εγχώριας καθαρής ενέργειας, ο Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός με ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών ΑΠΕ βρίσκεται στην πρώτη θέση της «λίστας», με τους αρμόδιους να επισημαίνουν πως το υπό αναθεώρηση ΕΣΕΚ πρέπει να περιλαμβάνει αυξημένους στόχους για τα χερσαία αιολικά πάρκα και πολύ πιο ισορροπημένο μείγμα αιολικών – φωτοβολταϊκών-υδροηλεκτρικών σε σχέση με το σενάριο που έχει παρουσιαστεί.

Η αναγκαιότητα αυτή έχει τεκμηριωθεί από διαδοχικές μελέτες που έχουν παρουσιαστεί και που δείχνουν πως το ισορροπημένο μείγμα αιολικών – φωτοβολταϊκών – υδροηλεκτρικών οδηγεί σε ομαλότερη κατανομή της παραγωγής πράσινης ενέργειας μέσα στο 24ώρο. Γι’ αυτό συνιστά το πρώτο μέτρο ενεργειακής στρατηγικής για την ελαχιστοποίηση των περικοπών πράσινης ενέργειας και την μεγαλύτερη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές.

****

Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών;

ASIA MARKETS

REUTERS

***********

BETA SECURITIES

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο