Το μέλλον της Airbnb θα μοιάζει πολύ διαφορετικό από το παρελθόν της

  Η μετοχή της Airbnb (ABNB) υποχώρησε έως και 6% την Πέμπτη μετά τη δημοσίευση μιας σύντομης έκθεσης που υποστήριξε ότι, μεταξύ άλλων προβλημάτων, οι κορυφαίοι οικοδεσπότες της εταιρείας έχουν αρχίσει να ανταγωνίζονται απευθείας την Airbnb σε νέες πλατφόρμες.

  «Οι κορυφαίοι επαγγελματίες οικοδεσπότες της Airbnb δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες κρατήσεων και προσφέρουν φθηνότερες προσφορές για να κόψουν το Airbnb, αναπτύσσουν τις δικές τους λίστες email και διανομή και προσφέρουν εκπτώσεις αφοσίωσης για να κλείσουν το Airbnb», έγραψε ο Edwin Dorsey, εκδότης του ενημερωτικού δελτίου The Bear Cave. .

  “Εν ολίγοις, το μέλλον της Airbnb θα μοιάζει πολύ διαφορετικό από το παρελθόν της, καθώς η εταιρεία θα πρέπει τώρα να ανταγωνιστεί τους καλύτερους και μεγαλύτερους οικοδεσπότες της”, πρόσθεσε ο Dorsey. Οι μετοχές της Airbnb υποχώρησαν περίπου 4% την Πέμπτη.

  Η επιχείρηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φτάνοντας σε έσοδα και κρατήσεις ρεκόρ. Πέρυσι, ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Chesky ανακοίνωσε αλλαγές πολιτικής ως απάντηση στην κριτική για υψηλές χρεώσεις και μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του κάθε οικοδεσπότη. Αλλαγές που έγειραν την ισορροπία δυνάμεων στην πλατφόρμα προς μεγαλύτερους, επαγγελματίες οικοδεσπότες.

  Οικοδεσπότες που εργάζονται επίσης για την υποβάθμιση της πλατφόρμας της Airbnb, κατά την άποψη του Dorsey. Ο Dorsey υποστηρίζει ότι η κοινότητα της Airbnb έχει στραφεί προς ιδιοκτησίες με επαγγελματική διαχείριση με σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με μεμονωμένους οικοδεσπότες, όπως καλύτερες κατατάξεις αναζήτησης με κατάσταση “superhost”, καλύτερες φωτογραφίες και copywriting και αξιόπιστη διαδικασία check-in.

  “Οι επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων αντιπροσωπεύουν το 1% όλων των οικοδεσποτών για ενοικίαση διακοπών, αλλά διαχειρίζονται το 23% των διαθέσιμων καταχωρήσεων που παράγουν το 35% των συνολικών εσόδων”, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου του Απριλίου 2022 από την AirDNA, μια εταιρεία δεδομένων ενοικίασης διακοπών που επικαλείται ο Dorsey.

  Οι διαχειριστές ακινήτων προετοιμάζονται επίσης για να ανταγωνιστούν άμεσα την εταιρεία, καταχωρώντας στην Airbnb καθώς και στους δικούς τους ιστότοπους. Ο Dorsey αναφέρει πιέσεις από εταιρείες ενοικίασης διακοπών, συμπεριλαμβανομένων των Stay Heirloom, Empty Spaces και The Natchez, που επιδιώκουν να δελεάσουν τους ταξιδιώτες για να αποκλείσουν την Airbnb από τη δική τους διαδικασία κράτησης.

  «Η ιδιοκτησία της σχέσης με τον πελάτη επιτρέπει στους επαγγελματίες οικοδεσπότες να αποφύγουν το τέλος πλατφόρμας ~ 17% της Airbnb, να ελέγξουν οποιαδήποτε διαδικασία επιστροφής χρημάτων/διαφωνίας, να επικοινωνήσουν άμεσα και απρόσκοπτα με τους πελάτες, να προωθήσουν επιθετικά για επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις και να μην είναι στις ιδιοτροπίες του αλγόριθμου της Airbnb», γράφει ο Dorsey.

  Η μετοχή της Airbnb έχει υποχωρήσει περίπου 32% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αλλά αυξήθηκε περίπου 31% εφέτος. Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα και σε μικρό αριθμό απολύσεων.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο