Το παιχνίδι των servicers, να κερδίσουν περισσότερα και όχι να βοηθήσουν την εξυπηρέτηση του δανείου, είναι πράξη ανήθικη, και καταστροφική!

Δημοσιεύσαμε το άρθρο του Γρηγόρη Σαμπάνη, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους servicers, που τα έχουν πάρει και τα διαχειρίζονται, το οποίο στηλιτεύει τον τρόπο λειτουργίας των servicers, και φοβάται ότι η ακραία κερδοσκοπία την οποία επιδιώκουν  θα λειτουργήσει εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας.

Λογικά τα επιχειρήματα, επώνυμη η δημοσίευση, και όμως διάφοροι «επενδυτές» των ΜΕΖΖ, που κερδίζουν τόσο πιο πολλά όσο πιο σκληρά διεκδικούν οι servicers την αποπληρωμή των δανείων, δυσαρεστήθηκαν και μας την είπαν.

Είναι απορίας άξιο, πως ένα τρομαγμένο λαγουδάκι νομίζει ότι έγινε λύκος επειδή του επέτρεψαν να τσιμπήσει ένα ψίχουλο από την πίττα που τρώνε οι μεγάλοι εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας, και των Ελλήνων δανειοληπτών, και μας δείχνει τα δόντια του, ξεχνώντας πως αυτά είναι φτιαγμένα για να ροκανίζουν καρότα, και όχι να σκίζουν σάρκες.

Αυτό που κάνουν οι servicers, με την ανοχή της Ελληνικής πολιτείας είναι ανήθικο και αισχρά κερδοσκοπικό. Αγοράζουν  δάνεια στο 5- 20% της αξίας τους από τις τράπεζες, και προσπαθούν να αποκομίσουν από αυτά τεράστια κέρδη, μέχρι και να οικειοποιηθούν τα υποθηκευμένα φιλέτα ακίνητα, δυσκολεύοντας τα προσπάθειες του δανειολήπτη, πιο πολύ από όσο τις δυσκόλευαν οι τράπεζες, ενώ η αποστολή τους θα ήταν να διαπραγματευτούν με τους δανειολήπτες και να βρουν τρόπους εξυπηρέτησης των δανείων με σκοπό την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής των δανειοληπτών, και επακόλουθα της Ελληνικής οικονομικής ζωής.
δάνεια

Το παιχνίδι των servicers, να κερδίσουν περισσότερα και όχι να βοηθήσουν την εξυπηρέτηση του δανείου είναι πράξη ανήθικη, και καταστροφική. Γιατί όταν βοηθάς τον δανειολήπτη να εξυπηρετήσει το δάνειο του, βοηθάς και την Ελληνική οικονομία να απαλλαγεί από ένα  κόκκινο δάνειο. Αν δυσκολέψεις τον δανειολήπτη στην αποπληρωμή του δανείου, τότε δημιουργείς οικονομική ζημιά, και το κόκκινο δάνειο παραμένει κόκκινο.
Πάμε όμως και στο κέρδος που θα έχει κάποιος από την επένδυση του στα ΜΕΖΖ, αν οι servicers εξακολουθούν να αφήνονται να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανόνες.
Πόσες μετοχές π.χ. ΓΚΜΕΖΖ έχεις βρε άνθρωπε από τις 86.941.164 που υπάρχουν;
Από τα κέρδη που θα βγάλει ο servicer, το 9% θα το πάρει το ΤΧΣ, το 72,25% θα το πάρουν 152 μεγαλομέτοχοι, και το υπόλοιπο 18% θα το μοιραστούν 55.082 επενδυτές.

ΑΛΗΘΕΙΑ τι υπερασπίζεσαι, όταν αντιτίθεσαι απέναντι στις φωνές που ζητάνε έλεγχο στους servicers, πλαφόν στο ποσοστό κέρδους που μπορούν να διεκδικήσουν, και υποχρεωτική προσπάθεια για να μπορέσει ο δανειολήπτης να εξυπηρετήσει το δάνειο του;
Και για να τελειώνουμε…
Τα ΜΕΖΖ, δεν είναι μετοχές που αντιπροσωπεύουν κάποια παραγωγική διαδικασία, είναι κατασκευασμένα προϊόντα, που δόθηκαν στους μεγαλομετόχους των τραπεζών, για να μειώσουν τις απώλειες που είχαν από τις ΑΜΚ.
Το ότι τα ανακάλυψαν κάποιοι φίλοι και άνοιξαν τα μάτια μερικών επενδυτών, οι οποίοι επένδυσαν και κερδίζουν από αυτά, δεν κάνει αυτά τα προϊόντα «ηθικά», ούτε και τους servicers οι οποίοι «αυγατίζουν» την αξία των ΜΕΖΖ, ιεραπόστολους.
Και ΝΑΙ, είναι πράγματι, απειλή για την οικονομία, η ακραία κερδοσκοπία στα «κόκκινα» δάνεια!!!
****
Υ.ΓΕπειδή μπορεί μερικοί να μην ήταν καλοί στα Ελληνικά, να τους υπενθυμίσω ότι άλλο πράγμα είναι το κέρδος, άλλο πράγμα είναι η κερδοσκοπία, και εντελώς άλλο η ακραία κερδοσκοπία, περί της οποίας ομιλεί το άρθρο.
Υ.Γ1: Και μην μας πουν τώρα ότι ζηλεύουμε τα κέρδη τους, γιατί εμείς τους ανοίξαμε τα μάτια όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια (ο ΟΑΚ, ο Ν.Madrid και ο υπογράφων).
Υ.Γ2: Και πρόσφατα ο ΟΑΚ σε γενομένη προς αυτόν ερώτηση περί ΜΕΖΖ και του που αυτά μπορούν να φτάσουν, απάντησε: Ελάτε βρε παιδιά, πενταπλασιασμός κερδών έχει γίνει, πόσα ακόμα θέλετε;
Υ.Γ3: Κι άλλο πράγμα να βάλει κανείς μερικά χρήματα στα 5 και στα 10 σεντς για να του γίνουν 25 και 50 σεντς και εντελώς διαφορετικό να δίνει 50 και 60 για να βγάλει άλλα 20 και 30 σεντς…
Υ.Γ4: Σε όλα τα πράγματα υπάρχει η λεγόμενη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ… Οι servicers όμως όχι μόνον την παραβίασαν, αλλά την βίασαν κυριολεκτικά.
Υ.Γ5: Επειδή με ρωτάτε και επειδή ο ΟΑΚ είναι πολύ μετριόφρων, να σας γράψω ότι στο επάγγελμα είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος με μεταπτυχιακό στο Ααχεν, υπήρξε σύμβουλος των μεγαλυτέρων πολυεθνικών του πλανήτη σε θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ (λιμάνια, αεροδρόμια, ΑΠΕ κ.α) και τώρα μισο-ιδιωτεύει αναλαμβάνοντας επιλεκτικά ορισμένες εργασίες προκειμένου να χαίρεται την οικογένεια του (είναι χαζομπαμπάς στη νιοστή). Και ότι η φωτό δεν δείχνει την πραγματικότητα, είναι μόλις 48 ετών.
ΒΑΠ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο