Το ταμπλό… μουρλάθηκε! ΜΟΗ και ΤΕΝΕΡΓ στην ίδια αποτίμηση…

Με μόλις μία θετική συνεδρίαση στις τελευταίες (8), στο μείον και σήμερα και μάλιστα μέχρι το -3,6%(!!) βλέπει την κεφαλαιοποίηση της ίση με την αντίστοιχη της ΤΕΝΕΡΓ όταν έπρεπε βάσει μεγεθών, δυναμικής και προοπτικών να ήταν τουλάχιστον διπλάσια(!!)…

 

 

ΜΟΗ – ΣΧΟΛΙΑ ΟΑΚ: Τα περιθώρια διύλισης το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι υψηλότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2022, οπότε και έβγαλε τα θηριώδη αποτελέσματα της. Προφανώς, συγκρινόμενα με το τελευταίο τρίμηνο του 22 είναι μικρότερα, αλλά τι συγκρίνουμε τώρα. Η μήπως η ΜΟΗ αποτιμήθηκε ποτέ βάση των αποτελεσμάτων του 22, για να πούμε ότι τώρα πέφτει επειδή πέφτουν τα περιθώρια.

Αλλού είναι το πρόβλημα. Περίμεναν όλοι οι μεγάλοι οίκοι ότι θα πέσουν τα περιθώρια πολύ και ξεφόρτωσαν. Και τώρα ο ΟΠΕΚ τους χάλασε την μαγιά γιατί το πετρέλαιο αντί να ξεφουσκώσει, φουσκώνει και δεν πρόλαβαν να ξαναμπούν.

Γι αυτό και οι εκθέσεις περί επερχόμενων καταστροφών. Ποια περιθώρια να πέσουν; Με τα διυλιστήρια της Ρωσίας εκτός παιχνιδιού; Με την ζήτηση να αναμένεται να εκτιναχθεί τώρα που επανέρχονται όλα μετά τον covid; Να πέσουν και να πάνε που; Στα επίπεδα του 2018; Πλάκα μας κάνουν τώρα; Στα μισά του 2022 να σταθεροποιηθούν, η ΜΟΗ θα βγάζει υπερκέρδη.

Λες και αν η ΜΟΗ βγάλει φέτος πχ τα μισά κέρδη 600 θα πρέπει να αποτιμηθεί στα 2.5 ΔΙΣ έχοντας βάλει ταμείο 1 ΔΙΣ το 2022 από τα υψηλά περιθώρια και έχοντας πλέον ένα τμήμα ΑΠΕ όσο η ΤΕΝΕΡΓΑ;;(!!)

Αν ενθυμείστε τις ίδιες βλακο-δικαιολογιες γράφανε το 2022 με την μετοχή στα 12 ευρώ όταν κραυγάζαμε ότι δεν είναι έτσι. Μέχρι και ότι θα τους πάρει όλα τα κέρδη το κράτος μέσω της έκτακτης εισφοράς γράφανε.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ θέλει στο χαρτοφυλάκιο του να έχει και ΜΙΑ Ενεργειακή μετοχή, αυτή είναι η της ΜΟΗ.

Και όπως γράφει και ένας ιδιώτης επενδυτής με καντάρια γνώσης…

  • “Με την ΜΟΗ δεν μπλέκεις ούτε με το Δημόσιο, ούτε με αργοπορίες και ούτε έχει μόνο ένα αντικείμενο. Χτυπάνε δάχτυλο και περνάνε σε ελάχιστα χρόνια την μέχρι πρότινος μεγαλύτερη σε ΑΠΕ, χώνουν μύτη στο επόμενο next big thing (αν ποτέ γίνει) βλέπε υδρογόνο κτλ. Τι να λέμε και τι να σχολιάζουμε”.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο