Τώρα μόκο και τράβα στη γωνία να ρουφήξεις το κοκό σου (του Απόστολου Μάνθου)

Πολλοί ίσως να μη το έχουν καταλάβει αλλά η αναβάθμιση της Eλληνικής Oικονομίας στη επενδυτική βαθμίδα από την DBRS είναι μια γιγάντια επιτυχία των Ελλήνων.

Είναι μια ιστορική στιγμή για αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε ως λαός κόντρα σε όλους αυτούς που ήθελαν να μας πετάξουν στο γκρεμό, όπως είχε άλλωστε φωτογραφήσει χαρακτηριστικά εκείνο το σκίτσο μίσους που άφησε εποχή με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πετάει την Ελλάδα στον Καιάδα σαν να ήταν το ασθενικό παιδί της Ευρωζώνης.

Μας είχαν διαγράψει λοιδορώντας μας 24 ώρες το 24ωρο ως άχρηστους, φαταούλες, κλέφτες, ανίκανους, βρωμιάρηδες, επαίτες. 

Ανεκδιήγητα ήταν δε τα δημοψηφίσματα που έβγαιναν από τους Ευρωπαίους και όχι μόνο στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα με τίτλους όπως “Poll: #GRExit Should Greece stay or go? Please VOTE!” όπου φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό ζητούσε την άμεση εκδιωξή μας από την Ευρωπαική Ένωση. Δεν ήμασταν άξιοι για να ανήκουμε σε αυτή ή ακόμα καλύτερα δεν ήμασταν άξιοι να λεγόμαστε Ευρωπαίοι. Πιο πολύ ως Αφρικανοί τους μοιάζαμε. Από πάντα άλλωστε στους συγκεκριμένους  δεν τους αρέσαμε γιατί έχουμε ίσως όλα αυτά που αυτοί ΔΕΝ μπορούν να τα  βλέπουν ούτε μέσα από το μακαρόνι.

Ακόμα και μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι είχαν πάθει ένα αμόκ τονίζοντας στις αναλύσεις τους ότι “Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος. Η κοινωνία της στερείται συνοχής και είναι βαθιά διχασμένη. Η οικονομία της βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.. Εάν η ιστορία της χώρας είναι κάποιος οδηγός για το μέλλον της, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μπροστά.”

Τώρα σε τι ιστορία αναφέρονταν είναι ένα από τα πλέον σκοτεινά σημεία των τότε αναλύσεων που διάβαζα εκείνη την πολύ δύσκολη εποχή για την Eλληνική Oικονομία.

Τώρα όμως μόκο. 

Καταφέραμε το ακατόρθωτο για αυτούς αλλά…..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τώρα μόκο και τράβα στη γωνία να ρουφήξεις το κοκό σου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο