ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ… ΜΕΖΖΕ και χθες- Θεέ μου συγχώρα μας- Χαμός στη μεγαλύτερη “κομπίνα” – εφεύρεση ever!! 

 • ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Είπαμε, το report μας (προ)ετοιμάζεται. Η προειδοποίηση γίνεται από… πριν. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. 

ΒΙΟΚΑ: Έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα χαλιά τα στρώνουν για να ακουμπάνε τα αλουμίνια;; Αν όχι, πράξτε τα δέοντα, όσο είναι ακόμα καιρός.  

 • ΒΙΟ: Μας έχει κάνει τον βίο αβίωτο. Το ανέκδοτο του 25άρη. Υπολείπεται του αθροίσματος των κεφαλαιοποιήσεων των CENER και ΕΛΧΑ (άλλη κι αυτή πάλι) κατά 300 εκ.!! Οι ισορροπίες βέβαια νομοτελειακά αποκαθίστανται.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νευρική χθες και σήμερα… Δεκατρία σεντς κάτω από τα προχθεσινά υψηλά της και στα 2,4500 ευρώ προ 6-7 εβδομάδων. Το δρομολόγιο έχει απόσταση ακόμη να διανύσει, με πρώτη στάση στα 2,4500 με 2,5000 ευρώ. 

 • ΑΛΦΑ: Κατώτερη των περιστάσεων και εννοείται υπάρχει σοβαρός λόγος που την κρατούν καθηλωμένη. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά και δεν βιάζονται αυτοί που τα έχουν… 

***

ΠΡΟΝΤΕΑ: Κάθε μέρα κάνει πράξεις στο -6%, αλλά δεν αλλάζει η τιμή της στο ταμπλό!! Αλλη μία ευρεσιτεχνία του Ιδρύματος Λ.Α 110. Φυσικά, με hugh premium που λέμε στο χωριό μας. 

DIMAND: Να σε βάζουν στο Ιδρυμα με premium 120% δεν… αντέχεται. Αλλά αυτοί όλα τα αντέχουν… Ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο. Κανείς φυσικά δεν μιλάει και ξέρετε το γιατί. 

***

ΜΟΗ -απάντηση: Η ΤΕΝΕΡΓ τα αξίζει τα λεφτά της με λίγη κατανόηση… Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι η φθήνεια της ΜΟΗ συγκριτικά και όχι μόνον… 

 • Αλλωστε το 12μηνο της ΤΕΝΕΡΓ δημοσιεύτηκε 
 • Και οι ελάχιστοι σοβαροί επενδυτές που έχουν απομείνει στο ΧΑΑ  μπορούν να κάνουν τις σχετικές συγκρίσεις… 
 • ΜΟΗ = 2 ΤΕΝΕΡΓ τουλάχιστον!! 

****

ΜΟΗ: ΕΒΓΑΛΑΝ τα αστέρια της Γκόλντμαν Σακς (sic) έκθεση για τις 2 REFINERIES του Χ.Α.Α (Goldman Sachs: Σύσταση sell για Helleniq Energy, εκτός buy list η Motor Oil). Πάλι καλά που διατηρούν τις τιμές στόχου στα 28,5000 και 7,7000 ευρώ αντίστοιχα. 

ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ή μάλλον μόλις 4 μήνες έχουν περάσει από τότε που τα ίδια ξεφτέρια είχαν βγάλει τιμή στόχου τα… 1,000 στη ΠΕΙΡΑΙΩΣ με σύσταση ξεφορτώματος… 

ΓΙΑ ΝΑ την τιμήσουν για τα 4 κανόνια που έσκασε στο ταμπλό του Χ.Α. οι προύχοντες του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ της ΛΑ110 την έχουν στην 2η θέση στη κατάταξη ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του ΓΔ. 

 • Με ποσοστό λοιπόν 7% η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, πάνω από τις ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ και Θεός φυλάξοι… Μόνον η ΕΕΕ υπερτερεί με το δικό της στο 9,6%… 

Οι τίτλοι των ΣΑΝΜΕΖΖ  (+9,87% @0,2505 ευρώ),ΓΚΜΕΖΖ  (+7,75% @ 0,5420 ευρώ) και Cenergy (+2,80% @4,4000 ευρώ) ολοκλήρωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά. 

 • Πολύ κοντά στο δικό του το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (στα 0,1630 έναντι των 0,1650 πέρυσι τον Ιούλιο)

Ενώ το μοναδικό που απέχει αρκετά και μάλιστα σημαντικά είναι το ΦΒΜΕΖΖ (στα 0,0517 από τα 0,0780 ευρώ στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ακόμη κι αν προσθέσουμε το μέρισμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 

 1. ΣΑΝΜΕΖΖ: 0,1400 ευρώ
 2. ΓΚΜΕΖΖ: 0,2700 ευρώ
 3. ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ: 0,1900 ευρώ
 4. ΦΒΜΕΖΖ: 0,0500 ευρώ 
 5. Οι αριθμοί είναι απλά νούμερα.

****

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: “Χθες ψάχνοντας την ΙΝΚΑΤ έπαθα πλάκα με την εξής κατάσταση:

Διαπιστωσα οτι εχει εκραγει ο ογκος συμβολαιων ΣΜΕ.. Μαλιστα προχθες δοθηκε απο ενα προσωπο μια εντολη για 500 συμβολαια, κάτι το πρωτοφανες. Ο ανοικτος ογκος συμβολαιων ειναι περιπου 9000 συμβολαια, δηλ περιπου 900.000 μετοχες με μεση τιμη 1.6800 ευρώ.

 • Αυτο φιλοι οποτε συνεβη στο παρελθον στατιστικα εδωσε μεγαλη ανοδικη κινηση στις αντιστοιχες μετοχες πχ ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ κλπ.
Επισης, αν το συνδυασω με τους τεραστιους ογκους στην ΙΝΚΑΤ στις τελευταιες ημερες (δύο φορές πανω απο 800000 κομματια) με παραπεμπει σε μεγαλη ανοδικη κινηση η οποια καθυστερει προφανως γιατι πωλητης ειναι ο ΚΟΥΤΡΑΣ που αποεπενδυει. Αρα το συμπερασμα μου ειναι, οτι θα δουμε συντομα μεγαλη ανοδικη κινηση στην ΙΝΚΑΤ”
ΥΓ: Μηνύματα χωρίς τόνους κλπ δεν θα δημοσιεύονται του λοιπού. Μην την ευτελίζουμε την γλώσσα μας. Ο,τι τέλος πάντων της έχει απομείνει.
 
****
CENER: Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ανακοίνωσε κι άλλο έργο. Και μετά απορούν κάποιοι για την ανοδική πορεία της μετοχής. Αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, θα περάσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΛΧΑ τη μητέρα του ομίλου… Το ανέκδοτο του 25άρη, ντε!
****
ΕNTERSOFT: Αν ξεπεράσει την αντίσταση στην περιοχή των 4,2000, θα αλλάξει το δεύτερο συνθετικό της σε… HARD
****
ΜΟΗ: Να και ο λόγος που είδαμε τη μετοχή να χάνει πάνω από 10% στις τελευταίες πέντε συνδριάσεις. Βρε, μήπως η Goldman sucks;
 
****
ΙΝΤΕΤ: Δημοσίευσε το 12μηνο 2022. Παραμένει πολύ καθαρό, νοικοκυρεμένο μαγαζί, με υγιείς έως υγιέστατους δείκτες. Δύο αφεντικά όμως δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη. Δεν συμφέρει κανένα τους να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
 
****
26 Μαΐου 2022 : Η Entersoft εξαγόρασε το 75% της BIT Software, ενός από τους πιο δυναμικούς παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….
 
****
ΕΔΩ και αρκετές ημέρες, εβδομάδες καλύτερα, αναφέρομαι σε ΤΕΝΕΡΓ και CENER και τώρα σε ΤΕΝΕΡ και ΜΟΗ. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με την ΤΕΝΕΡΓ 
 • Μαζί της από τα ιστορικά χαμηλά, αλλά κάπου… ώπα βρε αδερφέ, όταν διαβάζω παντού και πάντα για την αφεντιά της και στα…ψιλά περνούν όμιλοι και εταιριάρες σαν τις ΜΟΗ και CENER.

OTAN έχω ώρα, θα σας αναλύσω / συγκρίνω τα μεγέθη και τους χρηματοοικονομικούς δείκτες τους…

 • ΑΠΛΑ σας γράφω, ότι μακράν πρώτη η ΜΟΗ και μετά η CENER.
 • Παντοτινή μου… εμμονή ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και βραχυπρόθεσμα για δυνατούς παίκτες θα ποντάριζα στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ…  
 • ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ -τα μέτρησα- 36 μηνύματα ερωτήματα για ΙΝΚΑΤ και 14 για ΦΒΜΕΖΖ. Για την πρώτη εκτιμώ μία κίνηση προς τα 1,9500-2,0000 ευρώ και για την δεύτερη,… Όπου θέλουν την πάνε… 
***
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
 • Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο