Τουρκία: Πρόστιμο $37,2 εκατ. στην Meta

Meta

Meta

Το συμβούλιο ανταγωνισμού της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμο 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών (37,20 εκατομμύρια δολάρια) στη Meta Platforms (NASDAQ:META) την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση δύο ξεχωριστών ερευνών σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων στις πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads.

Το διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε έρευνα για τη Meta τον Δεκέμβριο σχετικά με πιθανή παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού, συνδέοντας τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων Threads και Instagram. Το διοικητικό συμβούλιο τον Μάρτιο επέβαλε προσωρινό μέτρο στη Meta με σκοπό να εμποδίσει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ αυτών των δύο πλατφορμών.

Η Meta δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κλείσει προσωρινά το Threads στην Τουρκία για να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο 898 εκατομμυρίων λιρών για τη διαδικασία συμμόρφωσης και τις έρευνες που ξεκίνησαν στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp, καθώς και επιπλέον πρόστιμο 336 εκατομμυρίων λιρών για ξεχωριστή έρευνα στο Threads.

Οι χρήστες θα μπορούν να συγχωνεύουν προσωπικά δεδομένα μεταξύ Facebook, Instagram και WhatsApp με τη δική τους συγκατάθεση και θα ενημερώνονται για τη χρήση δεδομένων, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους αργότερα, εάν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας ένα «κέντρο λογαριασμών» στις πλατφόρμες, ανέφερε.

Τον Ιανουάριο, το διοικητικό συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 160. 000 δολαρίων στη Meta την ημέρα για μη παροχή επαρκούς τεκμηρίωσης στο πλαίσιο άλλης προηγούμενης έρευνας. Είχε επίσης επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο 4,8 εκατομμυρίων λιρών ημερησίως τον Μάρτιο για ένα μήνυμα ειδοποίησης σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων.

Και οι δύο αυτές ποινές έληξαν στις 3 Μαΐου.

Το 2022, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να επιβάλει πρόστιμο στη Meta 346,72 εκατομμύρια λίρες για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο