Τριμηνιαία κέρδη 4% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Μικρές διακυμάνσεις παρουσίασαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού, κλείνοντας με κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά την έκθεση-κλειδί για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ενίσχυσε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα έως τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή του spot χρυσού παρέμενε σχεδόν αμετάβλητη, στα 2.326,47 δολάρια ανά ουγγιά, που σηματοδοτεί κέρδη 4% σε τριμηνιαία βάση, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις ενισχυμένα κατά 0,1% στα 2.339,6 δολάρια ανά ουγγιά.

“Συνεχίζεται η τάση μιας σταδιακής, αργής υποχώρησης του πληθωρισμού. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τις αποδόσεις να συνεχίζουν να μειώνονται, τα ομόλογα να αυξάνονται και αυτό είναι κάπως υποστηρικτικό για την αγορά χρυσού”, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής στην High Ridge Futures.

Η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου έδωσε επιπλέον ώθηση στον χρυσό, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Στο κλίμα της ημέρας, τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν, όπως επίσης και η εκτίμηση πως θα υπάρξει και δεύτερη μείωση έως το τέλος του έτους, καθώς ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό έμεινε αμετάβλητος, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν με ήπιο ρυθμό. Ειδικότερα, οι αναλυτές τιμολογούν στο 68% την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων, έναντι 64% πριν την δημοσιοποίηση της έκθεσης. 

Ενδεικτικά είναι τα λόγια της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly, η οποία χαρακτήρισε “καλά νέα για την πολιτική μας” τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

χρυσού

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά 0,3% στα 29,15 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα κέρδιζε 1% στα 997,13 δολάρια, με τα δύο μέταλλα να καταγράφουν τριμηνιαία κέρδη. 

Το παλλάδιο τέλος αυξήθηκε κατά 5% στα 975,45 δολάρια. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο