Σημαντική πτώση για την μετοχή της Trump Media στο pre-market

Trump Media

Η Trump Media & Technology Group Corp (NASDAQ:DJT), μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας της οποίας πλειοψηφικός ιδιοκτήτης είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, είδε τις μετοχές της να υποχωρούν περισσότερο από 9% στις συναλλαγές πριν από την αγορά την Παρασκευή, αφού ένα σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ στην πολύκροτη δίκη για κρυφό χρήμα.

Οι ένορκοι, μετά από δύο ημέρες διαβουλεύσεων, καταδίκασαν τον Τραμπ για πλαστογράφηση εγγράφων για να καλύψει μια πληρωμή που έγινε για να φιμωθεί μια πορνοστάρ πριν από τις εκλογές του 2016. Ο 77χρονος κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες.

Ο δικαστής Juan Merchan προγραμμάτισε την καταδίκη για τις 11 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Εθνικής Συνέλευσης των Ρεπουμπλικάνων στις 15 Ιουλίου, όπου ο Trump αναμένεται να προταθεί επίσημα για πρόεδρος.

Η Trump Media, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, είδε τις μετοχές της να διαπραγματεύονται στα 47,30 δολάρια πριν από το άνοιγμα. Η μετοχή έκλεισε προηγουμένως στα 51,84 δολάρια την Πέμπτη, όταν η αποτίμηση της εταιρείας ανήλθε σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τον Μάρτιο, η μετοχή της DJT προσέλκυσε σημαντική προσοχή από τους υποστηρικτές και τους κερδοσκόπους του Trump, με τις μετοχές να αυξάνονται έως και 59% στο ντεμπούτο τους στο Nasdaq. Για το τρίμηνο του Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 770. 500 δολαρίων και προσαρμοσμένη λειτουργική ζημία 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή ήταν εξαιρετικά ασταθής από τότε, φτάνοντας στην ανώτατη τιμή κλεισίματος των 79,38 δολαρίων στις 26 Μαρτίου και στο χαμηλό των 22,84 δολαρίων στις 16 Απριλίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο