UBS:«Ποιοι παράγοντες οδηγούν υψηλότερα τις κινεζικές μετοχές»

Ασίας

μετοχές

Οι κινεζικές μετοχές βρίσκονται σε ανοδική τάση από τις αρχές Απριλίου, παρέχοντας αποδόσεις άνω του 10% σε όρους δολαρίου ΗΠΑ. Μεγάλοι δείκτες όπως ο MSCI China, ο Nasdaq Golden Dragon και ο CSI 300 έχουν όλοι ανακάμψει απότομα από τα χαμηλά τους στα τέλη Ιανουαρίου, κερδίζοντας σχεδόν 27%, 22% και 14% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της UBS, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην ισχυρή απόδοση των μετοχών της Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι μακροοικονομικοί δείκτες του πρώτου τριμήνου υπερέβησαν τις προσδοκίες και ο τόνος της οικονομικής και κανονιστικής πολιτικής έχει γίνει πιο υποστηρικτικός. Τον Απρίλιο δημοσιεύθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας και την ποιότητα της εισαγωγής.

Επίσης, η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Απριλίου σηματοδότησε προθέσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων απογραφής κατοικιών, οδηγώντας ορισμένους αναλυτές να αναμένουν πιο επιθετικά κίνητρα από την πλευρά της προσφοράς. Αυτός ο συνδυασμός καταλυτών έχει αναζωπυρώσει ελαφρώς το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις κινεζικές μετοχές, παρά την ιστορικά ελαφριά τοποθέτηση και το μικτό παγκόσμιο σκηνικό, ανέφερε η UBS.

“Κατά την άποψή μας, το ράλι των μετοχών της Κίνας έχει τρέξει μπροστά από μια στενή μακροοικονομική ανάκαμψη και τις υποτονικές προοπτικές εταιρικών κερδών”, σημείωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

«Οι δείκτες που σχετίζονται με τα ακίνητα συνεχίζουν να έχουν πτωτική τάση, γεγονός που πιθανότατα θα συνεχίσει να επιβαρύνει το καταναλωτικό κλίμα. Και ως αποτέλεσμα της ασθενούς ζήτησης, η αποπληθωριστική πίεση έχει μέχρι στιγμής επιμείνει», εξήγησαν.

Επιπλέον, η UBS σημειώνει ότι η υποβάθμιση των προβλέψεων για την αύξηση των κερδών το 2024 μπορεί να έχει περαιτέρω εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η σεζόν αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου του 24 είναι πιθανό να υποτιμήσει τις προσδοκίες της αγοράς.

Προβλέπουν αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) κατά 8% για τον MSCI China το 2024, 4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το consensus. Ένα σημείο καμπής των κερδών θα εξαρτηθεί από την εξασθένιση βασικών μακροοικονομικών αντιξοοτήτων, τόνισε η επενδυτική τράπεζα.

Οι βασικοί παράγοντες περιλαμβάνουν τη σταθεροποίηση των κινεζικών πωλήσεων ακινήτων και των τιμών των κατοικιών, τις συνεχείς ενδείξεις ευρείας κλίμακας αναθέρμανσης του ΔΤΚ και του PPI που σηματοδοτούν πληρέστερη οικονομική ανάκαμψη και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των επιχειρήσεων, καθώς και μια ευρύτερη ανάκαμψη που βασίζεται στην κατανάλωση και επεκτείνεται από τις υπηρεσίες στα αγαθά.


“Ελλείψει αυτών των καταλυτών, πιστεύουμε ότι οι κινεζικές μετοχές προσφέρουν περιορισμένη ανοδική πορεία στο εγγύς μέλλον και δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους ομολόγους τους στις αναδυόμενες αγορές”, ανέφεραν στρατηγικοί αναλυτές.

«Παρακολουθούμε επίσης τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μαζί με τους τεχνολογικούς περιορισμούς από τις ΗΠΑ, καθώς αυτές θα μπορούσαν να γίνουν πιο αισθητές αντιξοότητες καθώς θερμαίνεται η προεκλογική περίοδος των ΗΠΑ», συνέχισαν.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS πιστεύει ότι η έκθεση των επενδυτών σε κινεζικές μετοχές θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις στρατηγικές κατανομές. Εν τω μεταξύ, όσοι επιδιώκουν τακτικές ευκαιρίες «θα πρέπει να εξετάσουν μια κλίση τύπου μπάρας προς αμυντικές κρατικές επιχειρήσεις που επιστρέφουν μετρητά, καθώς και χερσαίες κινεζικές μετοχές», συμβουλεύουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο