Βασιλική Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι

Βασιλική Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι

Οπως αποκάλυψε, η Επιτροπή θα ζητήσει βοήθεια από καθηγητή πανεπιστημίου στη σύνταξη ενός λεξικού με ορισμούς της κεφαλαιαγοράς και οδηγίες για να καταλάβουν τις έννοιες καλύτερα οι επενδυτές.

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αύξηση συμμετοχής στις χρηματοοικονομικές αγορές, οι επενδυτές πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι», διεμήνυσε από το Φόρουμ των Δελφών η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ. Σημείωσε ότι η ευαισθητοποίηση είναι το κλειδί, ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια των κεφαλαιαγορών από περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου να αποφασίσουν ορθολογιστικά και να είναι λιγότερο ευάλωτοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εκδώσει πάνω από 110 προειδοποιήσεις για απάτες ή παροχή υπηρεσιών από μη εγκεκριμένους φορείς, τονίζοντας ότι μετά την πανδημία η ψηφιοποίηση αυξήθηκε.

  • Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία της Επιτροπής για υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με πανεπιστήμια για να οργανωθούν σεμινάρια με στόχο την ενημέρωση της νέας γενιάς για τη σημασία των κεφαλαιαγορών.
Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Επιτροπή είναι η δημιουργία podcast και βίντεο με σκοπό την προσέγγιση των νέων, ενώ ολοκληρώθηκε κι ένα φυλλάδιο με τίτλο «Μην επενδύεις με κλειστά μάτια» το οποίο θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.
  • Παράλληλα, η Επιτροπή θα ζητήσει βοήθεια από καθηγητή πανεπιστημίου στη σύνταξη ενός λεξικού με ορισμούς της κεφαλαιαγοράς και οδηγίες για να καταλάβουν τις έννοιες καλύτερα οι επενδυτές, ενώ προανήγγειλε μεγαλύτερες εκστρατείες σε συνδυασμό με τα κατά τόπους επιμελητήρια γιατί ενδεχομένως σε άλλες περιοχές οι άνθρωποι γνωρίζουν ακόμα λιγότερα πράγματα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο