Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά το αρνητικό αποτέλεσμα για το κόμμα του στις Ευρωεκλογές.

Την παραίτηση του από την πρωθυπουργία του Βελγίου ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Ντε Κρο, λόγω των κακών αποτελεσμάτων του κόμματος του στις Ευρωεκλογές .«Θα παραιτηθώ από πρωθυπουργός» δήλωσε ο επικεφαλής της επτακομματικής κυβέρνησης του Βελγίου.

Με καταμετρημένο σχεδόν το 90% των ψήφων, το Open VLD συγκεντρώνει ποσοστό 5,9% – μειωμένο κατά 2,7% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. «Αλλά οι Φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε», πρόσθεσε, αφού συνεχάρη τα άλλα κόμματα για τα (θετικότερα) αποτελέσματά τους. Το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα N-VA (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο του Βελγίου, καθώς οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρόο βυθίστηκαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

Στο γαλλόφωνο νότιο Βέλγιο, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο σαφή, καθώς έχει καταμετρηθεί μικρότερος αριθμός ψήφων, με τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλιστές να διεκδικούν την πρώτη θέση. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες προκειμένου να σφυρηλατηθεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ των κατά κύριο λόγο δεξιών κομμάτων του ολλανδόφωνου βορρά και των πιο αριστερών κομμάτων του γαλλόφωνου νότου.

Η κυβέρνηση του Ντε Κρο θα παραμείνει ως τότε ως υπηρεσιακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο