Βουλή: Με λίγα Ζάναξ… αντέχεται! (του Παύλου Α. Στράνα)

  Όποιος άντεξε και παρακολούθησε ολόκληρη την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, και παράλληλα είχε δίπλα του και τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, θα έβγαζε αβίαστα το συμπέρασμα, ότι αυτή η Βουλή είναι …άλλης χώρας!!!
  • Καλά ο Σύριζα μετά την πανωλεθρία του 17%, και τις δημοσκοπήσεις μετά την παραίτηση Τσίπρα που τον δείχνουν κάτω από 15%, παρουσιάζει συμπτώματα τρικυμίας εν κρανίω, αναμασώντας συνεχώς τις …προεκλογικές καταγγελίες εναντίον της ΝΔ, σαν να μην συνέβησαν ποτέ εκλογές.
  Ατάκα του προσωρινού αρχηγού. Νικήσατε κύριε Μητσοτάκη στις εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τι κάνατε …το 2019-2023!!! Αρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες. Οτι του φανεί του Λολοστεφανή. Και δεν καταλαβαίνει ο δυστυχής ότι στην ουσία λέει ηλίθιους όσους ψήφισαν την ΝΔ, γιατί …δεν κατάλαβαν τι έκανε η ΝΔ το 2019-2023!!!
  • Βέβαια ο Βελόπουλος το είπε ξεκάθαρα. «Στο ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας θα πρέπει να προσθέσουμε και το 42% των προβάτων που σας ψήφισαν». Και οι άλλοι αρχηγοί όμως δεν πήγαν πίσω. Ό Ανδρουλάκης στο 11% που πήρε βρήκε μέσα την εντολή …του λαού, να συγκροτήσει ένα προοδευτικό μέτωπο, με τον Σύριζα και τις άλλες …δημοκρατικές δυνάμεις, με αρχηγό βέβαια τον ίδιο και το κόμμα του, για να αντιπαρατεθεί στην …αλαζονεία του 42%, και στο πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ο Μητσοτάκης.
  Ό …Νίκης του 3%, φαντάζεται ότι ο Ελληνικός Λαός του έδωσε εντολή να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, και τα εμβόλια, και να φέρει την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ο …Σπαρτιάτης, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι στη Βουλή, και ψάχνει να βρει τι τον έστειλε ο λαός να κάνει εκεί, αλλά σίγουρα θ αντισταθεί κι αυτός στην εφαρμογή του προγράμματος Μητσοτάκη.
  • Τον Βελόπουλο τον έστειλε ο λαός στη βουλή για να καταθέσει έξι προτάσεις εξεταστικών επιτροπών, για όλα τα θέματα, ακόμα βέβαια δεν έχει φτάσει στην εποχή …Καποδίστρια για να καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για να δούμε τι έγινε στην δολοφονία του Κυβερνήτη.
  Η Πλεύση, πλέει από τους απόδημους μέχρι το Σωματείο των ηθοποιών, καλύπτοντας όλους τους χώρους αδικημένων, κατατρεγμένων, ταλαιπωρημένων, αυτή την εντολή λέει τις έδωσε ο λαός …του 3%. Και τελικά τι απομένει στη Βουλή; Ενα ΚΚΕ, που επιτέλους πήρε το καθολικό χειροκρότημα όλων των πτερύγων της Βουλής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε πολιτικό αρχηγό, μόνο που το πήρε γιατί νίκησε ο Κουτσούμπας …τον πόνο στη μέση , και όχι το κεφάλαιο και τους πλουτοκράτες. Περαστικά σύντροφε.
  • Και τελικά ένας πρωθυπουργός, που λέει στη Βουλή ότι θα κάνει όλα όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικά, για τα οποία ο λαός του έδωσε την πλειοψηφία, απέναντι σε μία αντιπολίτευση του 17 , του 11 του 5, του 4 και του 3%, που τον κατηγορεί για αλαζονεία επειδή λέει ότι θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία τον ψήφισε ο Ελληνικός λαός.
  Ευτυχώς που το κουτάκι έχει ακόμα χαπάκια, γιατί πως αλλιώς μπορείς να ακούς το 3% να επαίρεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο του Ελληνικού λαού στη Βουλή, και ταυτόχρονα να κατηγορεί για αλαζονεία το 40%, επειδή θέλει …να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.
  • Κοιτάξτε κύριοι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Προσωπικά δεξιός δεν υπήρξα ποτέ. Αλλά αυτό είναι δική μου θέση, την οποία ο Ελληνικός λαός απέρριψε στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, λέγοντας και σε μένα, ότι φίλε εμένα μ αρέσει αυτό που μου προτείνει ο Κυριάκος. Δεσμά; Δεσμά, Ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας; Ξεπούλημα, Μοίρασμα του Αιγαίου; Μοίρασμα, Πλουτισμός της ολιγαρχίας; Πλουτισμός, Εμένα μ αρέσει. Εσένα τι σε νοιάζει; Θέλεις να με σώσεις; Με το ζόρι; Δεν θέλω, ρε φίλε, δεν θέλω.

  Ποιος σου έδωσε εσένα το δικαίωμα να θέλεις να μου επιβάλλεις μία άποψη που υποστηρίζει το 3-5-10% του λαού; Δηλαδή, η δική σου άποψη, ότι ο λαός ( ποιος λαός , το 3% θέλεις να πεις), θέλει προοδευτική διακυβέρνηση, παρά το ότι ψήφισε συνολικά 60% δεξιά και ακροδεξιά κόμματα, είναι δημοκρατική, και σεμνή, ενώ η άποψη του Κυριάκου ότι ο λαός ( το 40% ) τον ψήφισε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, είναι …αλαζονεία;;;;;; Τελείωσαν και τα ζάναξ.

  • Και δυστυχώς αυτή η Βουλή μόνο με χαπάκια θα αντέχεται όταν περάσει στα νομοσχέδια. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι όσοι σήμερα κατηγορούν την ΝΔ, για αλαζονεία, όταν θα έρχονται τα νομοσχέδια, θα τρέχουν να περάσουν μία παράγραφο με το τοπικό ρουσφετάκι τους, μπας και βγουν και στις επόμενες εκλογές, και δεν μιλώ μόνο για τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

  Να δεις τρέξιμο ο Μπιμπίλας έτσι και έρθει νομοσχέδιο της Μενδώνη, για να περάσει μέσα καμιά διαταξούλα για τους ηθοποιούς. Δεν λέω, καλά θα κάνει, αλλά ρε παιδιά αλαζονική η Μενδώνη σαν κυβέρνηση, αλλά μια χαρά έτσι και περάσει ένα δύο διαταξούλες που λαχταράει να τις δει νόμο ο Σπυρέτος;. Π.Α.Στράνας Υ.Γ. Στις 26 Μαίου μία μέρα μετά τις πρώτες εκλογές είχα δημοσιεύσει αυτό το άρθρο,

  στο οποίο κατέληγα ως εξής: «Τελικά, η αμετροέπεια των μετρίων είναι πολύ κακό χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο, αν μάλιστα αυτός ο άνθρωπος τυχαίνει να είναι και δημόσιο πρόσωπο, τότε η αμετροέπεια του, απλά αποδεικνύει περίτρανα και το μέγεθος της βλακείας του. Μ αυτά και μ αυτά, προβλέπω να πλησιάζει με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας ο Σύριζα το ποσοστό του ….15% !!!.»
  • Φτάσανε στο 17%, αλλά αν κρατήσουν αυτόν τον προσωρινό εκπρόσωπο για δυο τρεις μήνες, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να αναθεωρήσω τον στόχο, σε ….κάτω από 10%. Όσο για τον Αλέξη, … «μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις».

  Αισθάνομαι ότι του φέρονται, οι χάριν αυτού υπάρχοντες σύντροφοι, όπως αυτός φέρθηκε στον Αλαβάνο και στους άλλους που κατά καιρούς τον ευεργέτησαν. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά μάλλον δεν θα βγω.

  ΠΑΥΛΟΣ Α.ΣΤΡΑΝΑΣ
  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο