Wall Street: Αποτελέσματα- Μετοχές Megacap- Τι να προσέχουμε- Τα Futures σήμερα- Most Active+Trending Stocks- Τι να κάνετε τώρα

Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς ξεκίνησε ελαφρώς υψηλότερα για τους κύριους δείκτες, αντιστράφηκε απότομα χαμηλότερα καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται, αλλά στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες. Ο όγκος αυξήθηκε, ιδίως στον Nasdaq.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones είχαν μικρή μεταβολή μετά το πέρας της συνεδρίασης, μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq. Η JPMorgan Chase (JPM), η Citigroup (C), η Wells Fargo (WFC), η PNC Financial Services (PNC), η BlackRock (BLK) και η UnitedHealth (UNH) πρόκειται να υποβάλουν εκθέσεις αποτελεσμάτων τρίτου 3μηνου το πρωί της Παρασκευής.Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς υποχώρησε μετά την ανάκαμψη των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Φταίει η έκθεση για τον πληθωρισμό του ΔΤΚ που ήταν πιο θερμή από ό,τι αναμενόταν σε ορισμένες περιοχές, ακολουθούμενη από μια κακή υποδοχή της δημοπρασίας 30ετών κρατικών ομολόγων. Οι βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν αρκετά από τα απογευματινά χαμηλά, αλλά συνολικά η ανάσα ήταν συντριπτικά δυσοίωνη.

Οι επενδυτές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Nasdaq και ο S&P 500 βρίσκονται σε βασικά επίπεδα, έτοιμοι να επεκτείνουν ή να μειώσουν την έκθεσή τους.

Οι JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo, Citigroup και PNC Financial υποβάλλουν έκθεση το πρωί της Παρασκευής, με ανησυχίες για τα επιτόκια, την επενδυτική τραπεζική και τις καταθέσεις.

  • Η καμπύλη αποδόσεων έχει γίνει λιγότερο ανεστραμμένη, γεγονός που είναι θετικό, αλλά η συνολική άνοδος των επιτοκίων της αγοράς θα περιορίσει τον δανεισμό.

Οι τραπεζικές καταθέσεις μπορεί να συνεχίσουν να βλέπουν εκροές, αν και αυτό μπορεί να είναι περισσότερο θέμα για τις υπερ-περιφερειακές τράπεζες όπως η PNC καθώς και για τις μικρότερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Η BlackRock δέχεται πιέσεις σε μια δύσκολη εποχή για πολλούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Η UnitedHealth, που ξεκινάει τα αποτελέσματα για τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, θα πρέπει να δει σταθερή ανάπτυξη.

Η μετοχή της UNH πλησιάζει σε υψηλό έξι μηνών στο πλαίσιο μιας ενοποίησης 11 μηνών, με ισχυρά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες. Οι χρηματοοικονομικές μετοχές φαίνονται κακές, αν και η μετοχή της JPM θα μπορούσε να φανεί ενδιαφέρουσα με μια ισχυρή αντίδραση στα κέρδη.

ΜΟST ACTIVE


Dow Jones Futures σήμερα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones παρέμειναν αμετάβλητα έναντι της εύλογης αξίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq 100 αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο σημείωσαν μικρή άνοδο.

Να θυμάστε ότι η ολονύκτια δράση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow και αλλού δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε πραγματικές συναλλαγές στην επόμενη κανονική συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Χρηματιστηριακό ράλι
Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς ξεκίνησε ελαφρώς υψηλότερα για τους κύριους δείκτες, αντιστράφηκε απότομα χαμηλότερα καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται, αλλά στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες. Ο όγκος αυξήθηκε, ιδίως στον Nasdaq.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 0,5% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Πέμπτης. Ο δείκτης S&P 500 και ο Nasdaq composite υποχώρησε κατά 0,6%.

Η πτώση της Πέμπτης ακολούθησε τέσσερες συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Αλλά οι δείκτες αγωνίζονται σε βασικά επίπεδα.

Ο Nasdaq υποχώρησε κάτω από τη γραμμή των 50 ημερών του. Ο Dow Jones προσέκρουσε και πάλι στην αντίσταση των 200 ημερών. Ο S&P 500 έπεσε κάτω από τον κινητό μέσο όρο 21 ημερών εντός της ημέρας, αλλά έκλεισε λίγο πάνω από το επίπεδο αυτό.

Εν τω μεταξύ, η υποκείμενη δράση ήταν ακόμη χειρότερη. Οι ηττημένοι ξεπέρασαν τους νικητές 3 προς 1 στον Nasdaq και 5 προς 1 στο NYSE.

Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 και ο Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP), ο οποίος έβρισκε αντίσταση στη γραμμή των 21 ημερών που έπεφτε γρήγορα, σημείωσαν πτώση 2,23% και 1,25% αντίστοιχα. Και οι δύο είναι κοντά στα πρόσφατα χαμηλά, ακόμη και του 2023.

Το First Trust Nasdaq 100 Equal Weighted Index ETF (QQEW) βυθίστηκε κατά 0,9%, υποχωρώντας πίσω από τη γραμμή 50 ημερών. Ο Nasdaq 100 υποχώρησε μόλις κατά 0,35%, εξακολουθώντας να βρίσκεται πάνω από την 50ήμερη τιμή του.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 0,7% στα 82,91 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη βενζίνη υποχώρησαν κατά 2% σε χαμηλό κλείσιμο 2023.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 11 μονάδες βάσης στο 4,7%, τροφοδοτώντας επίσης μεγάλη άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ. Η απόδοση του 10ετούς Δημοσίου αναπήδησε με τον πληθωρισμό του ΔΤΚ, στη συνέχεια ωθήθηκε υψηλότερα σε δημοπρασία 30ετών κρατικών ομολόγων. Στη δημοπρασία παρατηρήθηκε χαμηλή ζήτηση και αύξηση των αποδόσεων.

Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς είχε επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και του δολαρίου. Επομένως, αυτά τα απότομα κέρδη είναι ανησυχητικά. Εάν η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κινηθεί ξανά προς τα πρόσφατα υψηλά 16 ετών, η ανοδική τάση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πραγματικές προκλήσεις.

Μετοχές Megacap
Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 0,5% στα 180,71, κινούμενη λίγο πιο πάνω από τη γραμμή των 50 ημερών. Οι μετοχές έχουν σημείο αγοράς διπλού πυθμένα 189,98, αλλά φλερτάρουν με την είσοδο σε καθοδική γραμμή τάσης.

Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 0,4% στις 331,16 μονάδες, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τη γραμμή των 50 ημερών και λίγο πάνω από μια πτωτική γραμμή τάσης. Οι επενδυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα 340,86 ως άλλη πρώιμη είσοδο, με τα 366,78 να αποτελούν το επίσημο σημείο αγοράς. Τα κέρδη της Microsoft για το πρώτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της Google αντιστράφηκε από το υψηλό 52 εβδομάδων και υποχώρησε κατά 1,1% στα 138,97. Αναμφισβήτητα, η μετοχή της GOOGL εξακολουθεί να βρίσκεται σε εύρος από τη γραμμή των 50 ημερών της. Τα κέρδη της Google έχουν οριστεί για τις 24 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της Meta υποχώρησε κατά 1,1% στα 324,16, πέφτοντας από το υψηλό 52 εβδομάδων μετά από μια μεγάλη πορεία τεσσάρων ημερών. Τα κέρδη της Meta είναι στις 25 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 0,3% στις 469,45 μονάδες, αφού έφτασε τις 476,05 μονάδες ενδοσυνεδριακά. Οι μετοχές εξακολουθούν να κυμαίνονται γύρω από τη γραμμή των 50 ημερών. Το επίσημο σημείο αγοράς είναι 502,66.

Η μετοχή της Amazon για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με άνοδο 0,4% στα 132,33, αλλά μείωσε τα κέρδη της αφού προσέκρουσε στην αντίσταση της γραμμής των 50 ημερών. Μια αποφασιστική κίνηση πάνω από τη γραμμή των 50 ημερών θα μπορούσε να προσφέρει μια πρόωρη είσοδο. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing έχει αποτελέσματα στις 26 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 1,6% στα 258,87, βρίσκοντας στήριξη στη γραμμή των 21 ημερών. Ο γίγαντας των EV έχει σημείο αγοράς 278.98 cup-with-handle. Ωστόσο, μια κίνηση πάνω από το υψηλό της Τρίτης των 268,94 μονάδων θα σπάσει μια γραμμή τάσης από την αρχή της ενοποίησης. Τα κέρδη της Tesla αναμένονται στις 18 Οκτωβρίου.

Τι να κάνετε τώρα
Η καθοδική αντιστροφή της Πέμπτης είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να προσθέσετε έκθεση σταδιακά έναντι μιας μεγάλης αναταραχής.

Εκτός από ορισμένες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, η αγορά φαίνεται να προσκρούει σε αντιστάσεις, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Οι επενδυτές, ειδικά όσοι ήταν επιθετικοί τις τελευταίες ημέρες, πρέπει να είναι έτοιμοι να μειώσουν ή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αν αυτές παραπαίουν. Η πτώση του S&P 500 και του Nasdaq κάτω από τις γραμμές των 21 ημερών θα ήταν αρνητικό σημάδι.

Παρόλα αυτά, οι μετοχές θα μπορούσαν εύκολα να ανακάμψουν. Ο Nasdaq που θα ξεπεράσει αποφασιστικά τη γραμμή των 50 ημερών και ο S&P 500 που θα ακολουθήσει το παράδειγμά του θα προσφέρει πιθανότατα αρκετές ευκαιρίες αγοράς. Έχετε λοιπόν έτοιμες τις λίστες παρακολούθησής σας.

Η περίοδος των κερδών είναι έτοιμη να ξεκινήσει, προσθέτοντας ένα τεράστιο ποσό αβεβαιότητας. Γνωρίζετε τις ημερομηνίες κερδών για τις συμμετοχές σας και τις πιθανές αγορές σας, αλλά και για τους βασικούς ανταγωνιστές, πελάτες ή προμηθευτές.

https://www.investors.com/market-trend/stock-market-today

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο