Wall Street: Αρνούνται να ακούσουν την αγορά ομολόγων οι μετοχές τεχνολογίας

δείκτες

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (^TNX) αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης την Τετάρτη και διαμορφώθηκε στο 3,945% το υψηλότερο επίπεδο λίγο πριν από τον μίνι τραπεζικό πανικό του Μαρτίου.

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώνει το μήνυμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σήμερα στα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC του Ιουνίου ότισχεδόν όλατα μέλη της Fed αναμένουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος, παρά την παύση του περασμένου μήνα.

Υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημαείναι πράγματι το σλόγκαν του 2023 στη Wall Street απλά μην το πείτε αυτό στις μετοχές, οι οποίες τιμολογούν την πιο μαλακή προσγείωση.

U.S. 10-Year Treasury Note Yield

Εν τω μεταξύ, ο τομέας της τεχνολογίας δέχθηκε ένα μικρό πλήγμα σύμφωνα με τις ιστορικές συσχετίσεις (καθώς οι μετοχές τεχνολογίας τείνουν να προτιμούν χαμηλότερα επιτόκια).

Ωστόσο, ορισμένα ονόματα με μεγάλη απήχηση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η Microsoft (MSFT), γλίτωσαν το κόκκινο, ενώ η Alphabet (GOOGL, GOOG) πέτυχε εντυπωσιακή απόδοση 1,7%. Nvidia έκλεισε με πτώση, αλλά η απώλειά της περιορίστηκε σε μόλις 23 μονάδες βάσης. )

Τα οικονομικά της φούσκας φαίνεται να υπερισχύουν των παραγόντων του πραγματικού κόσμου όταν πρόκειται για μετοχές. Και τα τεχνικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ανοδικές κινήσεις δεν έχουν τελειώσει.

Στην πραγματικότητα, οι μετοχές τεχνολογίας φέτος αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό τα επίμονα υψηλά μακροπρόθεσμα επιτόκια, αποσυνδεόμενες από τη στενή συσχέτιση του περασμένου έτους, όταν η κατεύθυνση ήταν πτωτική.

iShares Semiconductor ETF (SOXX), iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT)

Ακόμα και ένας μίνι τραπεζικός πανικός δεν θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα ονόματα που έχουν επωφεληθεί από τον Τύπο της τεχνητής νοημοσύνης. Αναμφισβήτητα, η παροχή ρευστότητας από τη Fed για να στηρίξει τον τραπεζικό τομέα συμβάλλει τώρα στην τροφοδότηση της ευρείας ανοδικής κίνησης, η οποία δεν περιορίζεται πλέον σε μερικές μετοχές της megacap και της AI.

Εξετάζοντας την πραγματική οικονομία, οι ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται. Δεν είναι μυστικό ότι η μεταποίηση βρίσκεται σε παγκόσμια ύφεση, αλλά οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο στηρίζουν τις οικονομίες τους δαπανώντας για υπηρεσίες.

Αυτό εξηγεί γιατί ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 16% φέτος, ενώ το βιομηχανικό μέταλλο, ο χαλκός, έχει υποχωρήσει 13% από το μέγιστο του Ιανουαρίου. Ο χαλκός ενδιαφέρεται για άλλο ένα εργοστάσιο Tesla πολύ περισσότερο από τη μαμά και τον μπαμπά που κάνουν κρουαζιέρα στην Καραϊβική.

Ο χρόνος τείνει να διορθώνει τις περισσότερες ανισορροπίες και τον ανορθολογισμό στις αγορές, αλλά ο Λόρδος Κέινς μας δίδαξε (ίσως) ότι οι αγορές μπορούν να παραμείνουν ανορθολογικές πολύ περισσότερο από ό,τι οι περισσότεροι επενδυτές μπορούν να παραμείνουν φερέγγυοι.

Τελικά, οι τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών θα ευθυγραμμιστούν και πάλι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε ακόμη πότε -ούτε καν την κατεύθυνση.

πηγη: yahoo.finance

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο