Wall STREET: Aστρονομικές αποδόσεις 2 μετοχών- Οι βασικοί δείκτες υπέστησαν νέες απώλειες- Μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς- Μια τάση που πρέπει να παρακολουθήσετε στην αποτύπωση του PCE της Παρασκευής

Symbol

Name Price (Intraday) Change % Change Volume Avg Vol (3 month) Market Cap PE Ratio (TTM) 52 Week Range
LPA

Latam Logistic Properties, S.A. 258.85 +225.84 +684.16% 191,971 22,488 8.208B N/A
SMMT

Summit Therapeutics Inc. 10.92 +7.99 +272.06% 28.391M 2.56M 7.666B 28.74

Οι αμερικανικοί βασικοί δείκτες υπέστησαν νέες απώλειες την Πέμπτη, καθώς οι παρατεταμένες ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια και ένα sell-off της Salesforce (CRM) περιόρισαν το ηθικό των επενδυτών.

Ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) στο -, ο S&P 500 (^GSPC) υποχώρησε 0,6%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite (^IXIC) υποχώρησε περίπου 1%.

SalesforceΟι μετοχές έχουν χάσει την ορμή τους εν μέσω ανανεωμένης κατήφειας σχετικά με τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων, τροφοδοτούμενες από στοιχεία που δείχνουν λιγότερη επιβράδυνση του πληθωρισμού από ό, τι θέλει η Federal Reserve. Ταυτόχρονα, οι ελπίδες ότι τα κέρδη της Nvidia (NVDA) θα ωθούσαν ένα ευρύτερο ράλι των μετοχών διαψεύστηκαν.

“Πρωτοπόρος” (sic) στο εταιρικό μέτωπο την Πέμπτη ήταν η Salesforce (CRM), τα αποτελέσματα της οποίας πυροδότησαν άλλες ανησυχίες για πιθανούς χαμένους στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές της κατασκευάστριας λογισμικού υποχώρησαν σχεδόν 20% αφού δήλωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων θα σταματήσει.

Εν τω μεταξύ, νέα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι αρχικά αναμενόταν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η δεύτερη εκτίμηση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,3% κατά τη διάρκεια της περιόδου, από την πρώτη ανάγνωση για ανάπτυξη 1,6% τον Απρίλιο.

Στο επίκεντρο για τους επενδυτές είναι μια βασική ανάγνωση του πληθωρισμού την Παρασκευή. Ο Δείκτης Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, ο οποίος περιλαμβάνει το στενά παρακολουθούμενο «βασικό» μέτρο PCE της Fed, θα προσφέρει πιθανές ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed.

  • Μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στον τομέα της τεχνολογίας, οι επενδυτές φάνηκαν να πατούν παύση στον ενθουσιασμό για τις εμπορικές μετοχές της Dell Technologies και της MongoDB.

Η μετοχή της Dell, η οποία είχε σημειώσει ράλι άνω του 120% φέτος, υποχώρησε σχεδόν 8% παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην ομάδα λύσεων υποδομής, η οποία περιλαμβάνει διακομιστές AI.

SalesforceΗ μετοχή της MongoDB (MDB) υποχώρησε περισσότερο από 20%, καθώς η καθοδήγηση εσόδων της εταιρείας ύψους 462 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 2%.

  • Στο λιανικό εμπόριο, οι μετοχές της Gap (GPS) αυξήθηκαν περισσότερο από 20% αφού η εταιρεία ενίσχυσε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος τόσο για τις πωλήσεις όσο και για τα λειτουργικά έσοδα.
  • Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Nordstrom (JWN) υποχώρησε περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε και προσάρμοσε κέρδη ανά μετοχή ζημιών 0,24 δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, μια πιο απότομη απώλεια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες 0,07 δολαρίων ανά μετοχή.

Salesforce

Μια τάση που πρέπει να παρακολουθήσετε στην αποτύπωση PCE της Παρασκευής

Salesforce

Στις αρχές του 2024, ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Andrew Hunter, επεσήμανε στο Yahoo Finance στο βιβλίο διαγραμμάτων μας ότι ο πληθωρισμός είχε ρυθμό κάτω από τον στόχο του 2% της Fed για τους τελευταίους έξι μήνες του 2023.

Για τον Χάντερ, αυτό σήμαινε ότι η Fed χρειαζόταν μόνο να δει «αυτόν τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης των τιμών να διατηρείται για μερικούς ακόμη μήνες».

Αυτό δεν συνέβη. Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, οι κολλώδεις αναγνώσεις του πληθωρισμού έστειλαν τις βραχυπρόθεσμες τάσεις πληθωρισμού πολύ μακριά από τον στόχο του 2% της Fed.

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η τάση αυτή θα αρχίσει να αντιστρέφεται την Παρασκευή με την τελευταία ανάγνωση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 8:30 π. μ. ET την Παρασκευή.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο «πυρήνας» PCE του Απριλίου, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed που εξαιρεί τις ευμετάβλητες κατηγορίες τροφίμων και ενέργειας, θα σημειώσει ετήσιο κέρδος 2,8%, σταθερό από την αύξηση του Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο «πυρήνας» PCE αυξήθηκε κατά 0,2%, από 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Bank of America Μάικλ Γκάπεν, αυτό θα μείωνε τον 3μηνο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Θα πρέπει να δούμε μια σημαντική βελτίωση στο τρίμηνο ετήσιο επιτόκιο, καθώς η υπερμεγέθης αύξηση του Ιανουαρίου πέφτει έξω από το δείγμα, έγραψε ο Gapen.

Αν και εξακολουθεί να απέχει πολύ από τις ελπίδες της Fed για 2%, αυτό θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι που ήταν δύσκολο να ειπωθεί στο μέτωπο του πληθωρισμού φέτος.
*******

ΜΟSΤ ΑCTIVE STOCKS

Salesforce

TOP GAINERS

Salesforce

CRYPTOS

Salesforce

Symbol

Name Price (Intraday) Change % Change Volume Avg Vol (3 month) Market Cap PE Ratio (TTM) 52 Week Range
LPA

Latam Logistic Properties, S.A. 258.85 +225.84 +684.16% 191,971 22,488 8.208B N/A
SMMT

Summit Therapeutics Inc. 10.92 +7.99 +272.06% 28.391M 2.56M 7.666B 28.74

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο