Wall Street: Οι 3 στρατηγικοί αναλυτές που πρόβλεψαν το τεράστιο ράλι της που σόκαρε τους περισσότερους συναδέλφους τους

  • Να τι αναμένουν να συμβεί στη συνέχεια
Λίγοι στη Wall Street περίμεναν την άνοδο εκτός από τον Tom Lee της Fundstrat, τον Ryan Detrick της Carson Group και τον βετεράνο της αγοράς Ed Yardeni.

Ακολουθούν οι προβλέψεις των τριών στρατηγικών για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς κατά σχεδόν 20% από την αρχή του έτους εξέπληξε σχεδόν όλους στη Wall Street εκτός από τον Tom Lee της Fundstrat, τον Ryan Detrick της Carson Group και τον βετεράνο της αγοράς Ed Yardeni.

Και οι τρεις στρατηγικοί αναλυτές είδαν κάτι που οι περισσότεροι άλλοι δεν είδαν, κυρίως ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού και η αποφυγή της ύφεσης θα βοηθούσαν τις μετοχές να βγουν από την bear market του 2022 και να φτάσουν σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων.

Η Wall Street έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται, με πολλούς στρατηγικούς αναλυτές να αυξάνουν τους στόχους τους για τις τιμές του S&P 500 στο τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής φέτος, δώδεκα εταιρείες έχουν αυξήσει τους στόχους τιμών τους, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τον Ιανουάριο, όταν ο S&P 500 βρισκόταν γύρω στις 3.900 μονάδες, ο μέσος στόχος για το τέλος του 2023 ήταν μόλις 4.050 μονάδες. Σήμερα, ο μέσος όρος έχει ανέλθει στα 4.245, αντιπροσωπεύοντας πτώση 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όμως οι Lee, Detrick και Yardeni δεν το βλέπουν έτσι και γίνονται ακόμα πιο αισιόδοξοι από τους συναδέλφους τους. Ακολουθούν οι προβλέψεις τους για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

****

1. Tom Lee της Fundstrat
Tom LeeΣτις αρχές Ιουλίου, ο Lee αύξησε τον στόχο του για τον S&P 500 σε 4.825 από 4.750, υποδηλώνοντας ένα ράλι ολόκληρου του έτους της τάξης του 26%.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών τους τελευταίους 9 μήνες είναι η αρχή μιας νέας αγοράς ταύρων. Αυτή η νέα ανοδική αγορά θα οδηγηθεί από την πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις επιτυχείς προσπάθειες της Fed για τον περιορισμό του πληθωρισμού, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αποτιμήσεις είναιελάχιστα απαιτητικέςόταν εξαιρούνται οι τεχνολογικές μετοχές της mega-cap.

Πιστεύουμε ότι το P/E θα πρέπει να διευρυνθεί, καθώς οι εταιρείες θεωρούνται ανθεκτικές και βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου EPS, πρόσθεσε ο Lee. “Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός υπερκύκλου. Και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nvidia ήταν η στιγμή τουaha.

Η χρονική στιγμή είναι λογική. Η τεχνητή νοημοσύνη λύνει επίσης το πρόβλημα του πληθωρισμού. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν δικαιολογεί την άνοδο της FAANG… Όχι ως φούσκα, αλλά ως σημάδι της ανάδυσης αυτού του κύκλου

****

2. Ryan Detrick του Carson Group

Ryan DetrickΟ Detrick αύξησε πρόσφατα τις προσδοκίες του για την απόδοση των τιμών του S&P 500 σε ένα εύρος από 21% έως 25% από προηγούμενη εκτίμηση 12% έως 15%.

Βλέπουμε τη δυνατότητα οι μετοχές να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι των ομολόγων και ενδεχομένως να σημειώσουν νέα ιστορικά υψηλά με περισσότερες καλές ειδήσεις, είπε.

Μια ανθεκτική οικονομία, χωρίς ύφεση στον ορίζοντα, σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να ξοδεύουν καθώς η Fed συνεχίζει να μειώνει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον Detrick. Και αυτό σημαίνει ότι τα εταιρικά κέρδη, ο κύριος μοχλός για τις τιμές των μετοχών, θα πρέπει να συνεχίσουν να αντέχουν. Βοηθά επίσης τα εταιρικά κέρδη η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, τόνισε.

Το θεμέλιο της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει σταθερό και θα περιμέναμε ότι ό,τι κι αν της ρίξουν θα κάνει το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να προκαλέσει κάποια βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, δήλωσε ο Detrick.

****
3. Ed Yardeni της Yardeni Research
Ed Yardeni, President and Chief Investment Strategist of Yardeni Research, in an interview on April 30, 2015 --Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Yardeni αναβάθμισε την πρόβλεψή του για τον S&P 500 έως και τις 5.400 μονάδες, με τον στόχο να επιτυγχάνεται έως το τέλος του 2024. Αυτό αντιπροσωπεύει δυνητική άνοδο 19% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η αισιοδοξία του Yardeni υποστηρίζεται από τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 270 δολάρια το 2025. Αυτές οι εκτιμήσεις, σε συνδυασμό με την πρόβλεψή του για 5.400, συνεπάγονται έναν μελλοντικό δείκτη τιμής προς κέρδη 20x, περίπου σε συμφωνία με το σημερινό μελλοντικό P/E των 19,5x.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η οικονομία εισήλθε σε μιακυλιόμενη ύφεσηπέρυσι, η οποία επηρέασε αργά διάφορους κλάδους, αλλά έχει αρχίσει μιακυλιόμενη ανάκαμψηπου αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση προς τα πάνω.

Ένα… λιώσιμο θα καθοδηγείτο πιθανότατα από τους δείκτες τιμών των μετοχών πληροφορικής S&P 500/400/600, οι οποίοι είναι όλοι στα πρόθυρα της διάσπασης σε νέα υψηλά ρεκόρ, δήλωσε ο Yardeni.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Read the original article on Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο