Wall Street (Τετάρτη 22.5.2024): Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις, ειδήσεις και στατιστικά

επιτοκίων

Οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα βασικά κέρδη της Nvidia (NVDA) και αφομοίωσαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Μάιο που αποκάλυψαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι ήταν πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια εάν ήταν απαραίτητο.

Ο S&P 500 (^GSPC) υποχώρησε 0.27%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite (^IXIC) υποχώρησε 0,18%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones (^DJI) υποχώρησε 0,51%.NvidiaΟι μετοχές κατάφεραν να σημειώσουν νέα υψηλά όλων των εποχών αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές περίμεναν να μάθουν εάν η Nvidia θα ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες κερδών.

  • Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια μεγάλη κίνηση στην τιμή της μετοχής του κατασκευαστή τσιπ και σε άλλα πιθανά AI μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε λίγη ώρα. Όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη δοκιμασία για την ευρύτερη αγορά στο σύνολό της.

****

*****

Nvidia

****

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, η μάχη μεταξύ Macs και PCs είναι και πάλι ενδιαφέρουσα. Τα προϊόντα της Apple (AAPL) έχουν ξεπεράσει τους υπολογιστές της Microsoft (MSFT) που βασίζονται σε Windows εδώ και χρόνια χάρη στην ανώτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοσή τους. Αλλά η Microsoft λέει ότι τελικά έγειρε την πλάστιγγα πίσω προς όφελoς της.

«Έχουμε πιο ισχυρό πυρίτιο. Έχουμε ξαναγράψει [Windows 11] για να το εκμεταλλευτούμε. Και έχουμε μοναδικές εμπειρίες που έχουμε χτίσει πάνω σε αυτή την πλατφόρμα», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft, Yusuf Mehdi, στο Yahoo Finance. «Έτσι νομίζω ότι έχουμε ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα για μια χρονική περίοδο εδώ».

Η Apple είναι εμφανώς πίσω από τη Microsoft στην κούρσα AI, έχοντας καθίσει στο περιθώριο μέχρι πολύ πρόσφατα αν και έχει βεβαιωθεί ότι το υλικό της έχει εξαιρετικά γρήγορα τσιπ έτοιμα για AI.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Apple βρέθηκε στο πίσω πόδι, η Microsoft ελπίζει ότι το Copilot+, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4o, θα προσφέρει μια σεισμική αύξηση της παραγωγικότητας με τη δυνατότητα να χρησιμεύσει ως βοηθός του χρήστη για εργασίες που κυμαίνονται από την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων όπως προβλήματα ήχου έως τη σύνοψη εγγράφων.

Η Microsoft παρουσίασε επίσης το νέο Copilot Recall, μια δυνατότητα που διευκολύνει την αναζήτηση σχεδόν όλων όσων έχετε κάνει στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, φωτογραφιών και ιστοσελίδων. Έτσι, εάν σχεδιάζατε ένα ταξίδι στο Σιάτλ, αλλά χάσατε τον ιστότοπο που χρησιμοποιούσατε για να αναζητήσετε πράγματα που πρέπει να κάνετε, μπορείτε να πληκτρολογήσετεΣιάτλστην Ανάκληση, η οποία θα εμφανίσει τον ιστότοπο στον οποίο περιηγηθήκατε.

*****

Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων και οι τιμές των κατοικιών επιβάρυναν τη ζήτηση, προκαλώντας άλλη μια οπισθοδρόμηση στην αγορά κατοικίας.

  • Οι πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 1,9% τον περασμένο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 4,14 εκατομμυρίων μονάδων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών θα αυξηθούν σε ποσοστό 4,21 εκατομμυρίων μονάδων. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υπολογίζονται κατά το κλείσιμο μιας σύμβασης.

******

Παρόλο που αναγνώρισαν την απογοήτευσή τους για τις πρόσφατες αναγνώσεις του πληθωρισμού, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve στην τελευταία συνεδρίαση πολιτικής τους ανέφεραν ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι πιέσεις στις τιμές θα χαλαρώσουν, έστω και αργά, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στις 30 Απριλίου-1 Μαΐου.

  • «Οι συμμετέχοντες. . . σημείωσαν ότι συνέχισαν να αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2% μεσοπρόθεσμα», ανέφεραν τα πρακτικά, αλλά «ο αποπληθωρισμός πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί».
  • Ενώ η απάντηση πολιτικής προς το παρόν θα «περιλαμβάνει τη διατήρηση» του επιτοκίου πολιτικής αναφοράς της κεντρικής τράπεζας στο τρέχον επίπεδο, τα πρακτικά, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, αντικατοπτρίζουν επίσης τη συζήτηση για πιθανές περαιτέρω αυξήσεις.
  • «Διάφοροι συμμετέχοντες ανέφεραν την προθυμία για περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής σε περίπτωση που οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό υλοποιηθούν με τρόπο που μια τέτοια ενέργεια έγινε κατάλληλη».

****

Nvidia
ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ
Nvdia
ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ
Nvidia
****
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Nvidia
Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ETF GREK
Nvidia
Nvidia
Nvidia
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο