Wall: Συνέχισαν τα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq με… φόντο τον Πάουελ- Trending Tickers, All Screeners/Most Actives

Wall: Συνέχισαν τα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq με … φόντο τον Πάουελ

Με οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε τη συνεδρίαση, ολοκλήρωσε την ημέρα η Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν πάντως νέα ρεκόρ σε κλείσιμο, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να “αποκωδικοποιήσουν” τα μηνύματα που έστειλε ο διοικητής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο στο πλαίσιο εξαμηνιαίας ενημέρωσης του σώματος για τη νομισματική πολιτική του.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας και αύριο θα καταθέσει στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναγνώρισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι “περισσότερα καλά στοιχεία θα ενίσχυαν τη συζήτηση για μείωση των επιτοκίων” εντός της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που αποφασίζει για τα επιτόκια, ενώ υπογράμμισε και τους κινδύνους που ενέχει η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό, υποδηλώνοντας ότι η Fed εξετάζει να υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική στάση.

Η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο, όπως περιμένει η αγορά, γεγονός που αποτυπώθηκε πρόσκαιρα και στο ταμπλό, με τους αγοραστές να οδηγούν τους δείκτες υψηλότερα.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν είχε διάρκεια, καθώς ο Πάουελ την ίδια στιγμή που καλλιέργησε ελπίδες για μείωση των επιτοκίων νωρίτερα από ό,τι είχε υποδείξει η ίδια η Fed μετά την τελευταία συνεδρίασή της, έσπευσε να ψαλιδίσει αυτές τις προσδοκίων επισημαίνοντας ότι τα σχόλιά του σε καμία περίπτωση “δεν στέλνουν μήνυμα για το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών κινήσεων” της κεντρικής τράπεζας.

S&P 500 Nasdaq

Έτσι, οι δείκτες επανήλθαν στην προτέρα κατάσταση, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους πλέον στην αυριανή κατάθεση του Πάουελ ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων για τυχόν νέες ενδείξεις από την πλευρά του προέδρου της Fed, αλλά και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα στοιχεία δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούνιο και την Παρασκευή τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν να ξεκίνησει ο κύκλος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, που εκτιμούν ότι θα περιλαμβάνει πολλά θετικά νέα και θα δώσει νέα ώθηση στην αγορά. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, αναμένουν ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα αυξήσουν τα συνολικά κέρδη τους ανά μετοχή κατά 10,1% το β’ τρίμηνο χρήσης, επιταχύνοντας τον βηματισμό τους σε σχέση με το α’ τρίμηνο, οπότε ενισχύθηκαν κατά 8,2%, σύμφωνα με τα στοχεία της LSEG I/B/E/S.

All Screeners/

Most Actives

S&P 500 Nasdaq

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο