X.A.Α: Μην μου αγχώνεστε… – Αλλο πράγμα οι διατυπώσεις – διαπιστώσεις κι άλλο…

 1. Αλλο πράγμα οι διατυπώσεις – διαπιστώσεις για ήδη τετελεσμένα τερματικά γεγονότα και εντελώς διαφορετικό οι επισημάνσεις πριν από αυτά… Και ο νοών νοείτω…
 2. ACAG – απάντηση: Μην μου αγχώνεστε… Απλά, τα άτομα είναι… ψυχοβγάλτες… Αλλά και με τίποτα losers. Ο όμιλος που έχουν δημιουργήσει ήθελε πολλά καρύδια και προορίζεται να μεγαλουργήσει. Η μετοχή του δεν προσφέρεται για τους εραστές του Frappe!
 3. ΑCAG (1): Η κίνηση του μεγαλομετόχου (απορρόφηση ΛΥΚ και παράλληλη διαπραγμάτευση σε 2 χρηματιστήρια) δεν έχει γίνει για το Θεαθήναι. Ο κ. Νίκος πάει για… μεγάλη μπάζα, αφού είδε και βλέπει τι παίζεται γύρω του και μόνον χθεσινός δεν είναι…

4. ΑCAG (2) – Δημ. Τρίγγας @ΒΕΤΑ: Η συγχώνευση και η ταυτόχρονη εισαγωγή στα δύο χρηματιστήρια αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές, αλλά και να αναγνωριστεί ως μία σημαντικά μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία.

Η εταιρεία είναι ένας από τους ηγετικούς παρόχους Β2Β υπηρεσιών υψηλής ασφαλείας, έξυπνων καρτών και λύσεων πληρωμών σε Αυστρία, Σκανδιναβία, Κεντρική, Ανατολική και Ν.Α. Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντικά μερίδια αγοράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Τουρκία.

 1. Η Austriacard Holdings αναπτύσσεται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες απαιτούν συνεχείς επενδύσεις. Από την άλλη, οι προκλήσεις είναι αυτές που κάνουν την εταιρεία πιο ανταγωνιστική, με την εξωστρέφεια να αποτελεί το ισχυρό της χαρτί, ενώ οι οικονομίες κλίμακος είναι αυτές που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την κερδοφορία της, επιβραβεύοντας έτσι τους μετόχους της.
  • Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας προσεγγίζει πλέον τα 260 εκατ. ευρώ και κατατάσσεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Η εμπορευσιμότητα της εταιρείας σε αυτό το μικρό διάστημα που διαπραγματεύεται η νέα εταιρεία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο βασικός μέτοχος κατέχει πλέον το 77,3%.

   

 2. Η αύξηση των μεγεθών για την εταιρεία συνεχίστηκε και το α’ τρίμηνο του 2023, καθώς οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 49% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022, οφειλόμενη κυρίως στις ισχυρές πωλήσεις λύσεων πληρωμών σε Challenger/Neo Banks (+116% συνολικά), καθώς και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Τουρκία (+121%, +37% και +144% αντίστοιχα).

********

 1. EXAE: Είχε, έλεγαν αντιστάσεις στα 3,8000, στα 4,1000, στα 4,4400, στα 4,7000, ψυχολογική στα 5,0000 ευρώ. Μετά στα 5,3000 ευρώ… Στα 5,4600 τώρα και με δοσμένο το μέρισμα των 0,1400 ευρώ = 5,6000 ευρώ. Αυτά, που λέτε φίλοι μου…
 2. ΦΛΕΞΟ: Απίστευτο, αλλά αληθινό! Εμφανίστηκε αγοραστής για 1000 ολόκληρα κομμάτια στα 8,6000 και με κομένο το μέρισμα χθες (0,1500). Εξωγήινες καταστάσεις, για μία μετοχή που έπρεπε να έγραφε ήδη το 12 μπροστά της.
 3. ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΥΜΕ την ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ μας μετά από επιτυχημένα trades, αφού μόνο έτσι μπορούμε να αποκομίσουμε υψηλές αποδόσεις στο ταμπλό… Ιδανική σύνθεση χαρτοφυλακίου κατά την ταπεινή άποψη μας πάντα: 20% ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ, 35% μετοχές του FTSE25 και FTSEM, 15% μικρομεσαίες και 30% ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ.
 4. ΠΡΕΜΙΑ – απάντηση: Μακράν η πλέον υποτιμημένη και ελκυστικά διαπραγματευόμενη μετοχή του κλάδου της. Είπαμε, αλλά όχι και έτσι.
 5. DIMAND: Διαβάσαμε ότι ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές είναι δυσαρεστημένοι από την πορεία της μετοχής(!!)… Αν είναι ποτέ δυνατόν να είσαι επενδυτής και να βάζεις τα κεφάλαια σου σε μία εταιρεία η μετοχή της οποίας στα 15,0000 ευρώ διαπραγματευόταν στο +120% την NAV της(!!). Πάμε καλά; Τόση ασχετοσύνη βασιλεύει και στα πάνω πατώματα; Από την άλλη πλευρά, που να το φανταστούν οι άνθρωποι αφού είχε εγκριθεί η τιμή εισαγωγής που την θέτουν οι Ανάδοχοι από τις αρχές του Χ.Α;
 • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
 • ΥΓ: Το… disclaimer μπαίνει υποχρεωτικά από την νομική υπηρεσία του Site… Προσωπικά, δεν θα το έβαζα ποτέ…
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο