Ξεπέρασε το 1,9 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Ράλι διαρκείας για το Brent, στα υψηλά 2μήνου

Πάνω από το όριο του 1,9 ευρώ το λίτρο βρέθηκε την Τετάρτη η μέση τιμή της βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχοντας σημειώσει άνοδο περίπου 5 λεπτά το λίτρο τον τελευταίο μήνα. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς τιμές για το πετρέλαιο καλπάζουν και έχουν πλέον εδραιωθεί για το Brent πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, που αποτελούν και υψηλό των τελευταίων δύο μηνών.
Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα δεν είναι ευοίωνες, αφού τα αποθέματα στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης, τόσο λόγω καλοκαιριού στην Ευρώπη όσο και της καλύτερης πορείας της οικονομίας της Κίνας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της βενζίνης για την Τετάρτη 3 Ιουλίου διαμορφωνόταν στα 1,9 ευρώ το λίτρο και για το diesel κίνησης στα 1,661 ευρώ το λίτρο.

Χθες, η τιμή του Brent στις διεθνείς αγορές συνέχισε την ανοδική της πορεία και βρέθηκε στα υψηλά των τελευταίων δύο μηνών, ξεπερνώντας τα 87,5 δολάρια το βαρέλι, και βάζοντας πλώρη για υψηλότερα επίπεδα.

«Καύσιμο» στην ανοδική πορεία των δύο τελευταίων ημερών είναι η μεγάλη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων, που σηματοδότησε μια άνοδο της ζήτησης ενόψει της χθεσινής ημέρας της 4ης Ιουλίου. Ανάλογη τιμή συναντά κανείς στις 30 Απριλίου του 2024.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο