Υπό έρευνα η Zhongzhi Enterprise Group

Zhongzhi Enterprise Group

Η αστυνομία του Πεκίνου ερευνά ύποπτα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Zhongzhi Enterprise Group, κορυφαία κινεζική εταιρεία wealth management, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας Chaoyang το Σάββατο.

Η Zhongzhi νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε στους επενδυτές ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αφερέγγυα με υποχρεώσεις ύψους έως και 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απειλώντας να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους ακινήτων της Κίνας διαχέεται στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εταιρεία έχει σημαντική έκθεση στον τομέα των ακινήτων της Κίνας και είναι σημαντικός παίκτης στον σκιώδη τραπεζικό τομέα της Κίνας, ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – περίπου το μέγεθος της γαλλικής οικονομίας.

Η Zhongzhi δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σχολιασμό μετά τις κανονικές εργάσιμες ώρες του Σαββάτου. Ένα τηλεφώνημα έμεινε αναπάντητο.

Η Zhongzhi ζήτησε συγγνώμη από τους επενδυτές της σε επιστολή που εξέδωσε την Τετάρτη και στην οποία ανέφερε ότι είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους περίπου 420 δισεκατομμυρίων γιουάν (58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έως 460 δισεκατομμυρίων γιουάν (64 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σε σύγκριση με εκτιμώμενο συνολικό ενεργητικό 200 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις αρχές του Πεκίνου ανέφερε ότι εξετάζει “πολλούς” υπόπτους που εμπλέκονται με την εταιρεία και ενθάρρυνε τους επενδυτές να αναφέρουν τις απώλειες τους προκειμένου να βοηθήσουν στη συνεχιζόμενη έρευνα.

“Οι επενδυτές καλούνται να συνεργαστούν ενεργά με την αστυνομία για τη διερεύνηση και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους μέσω της νομικής οδού”, αναφέρεται εν μέρει.

Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε ποια εγκλήματα ήταν ύποπτα για τη διάπραξη του Zhongzhi ή των ατόμων αυτών.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο