Υποχωρεί ο πληθωρισμός στην Γερμανία

κατασκευαστές έσοδα

Ο πληθωρισμός μειώθηκε σε πέντε σημαντικά γερμανικά κρατίδια τον Ιούνιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας ότι ο εθνικός πληθωρισμός θα μπορούσε να μειωθεί αυτόν τον μήνα.


Στη Σαξονία, ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Ιούνιο στο 2,8% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα, στο Βρανδεμβούργο μειώθηκε στο 2,6% από 2,9%, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μειώθηκε στο 1,9% από 2,1% και στην Έσση μειώθηκε στο 1,8% από 1,9%.


Ο πληθωρισμός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, μειώθηκε στο 2,2% τον Ιούνιο από 2,5% τον Μάιο.


Στη Βαυαρία, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,7% τον Ιούνιο.


Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν ότι ο εναρμονισμένος ρυθμός πληθωρισμού της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στο 2,6% τον Ιούνιο, από 2,8% τον Μάιο.

Οι οικονομολόγοι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα εθνικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα σήμερα, καθώς η Γερμανία δημοσιεύει τα στοιχεία της πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που αναμένεται την Τρίτη.


Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται στο 2,5% τον Ιούνιο, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο