Υποχώρησαν οι προσδοκίες των επενδυτών στην ευρωζώνη

ευρωζώνη υπηρεσιών

ευρωζώνη επενδυτών

Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη έσπασε ένα οκτάμηνο σερί βελτιώσεων με μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, περιγράφοντας τα αποτελέσματα ως «πικρή οπισθοδρόμηση».


Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη υποχώρησε στις -7,3 μονάδες για τον Ιούλιο από 0,3 τον Ιούνιο, επαναφέροντας το βαρόμετρο σταθερά στο κόκκινο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα υποχωρούσε πιο συγκρατημένα στο 0,0 αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης για τις προσδοκίες σημείωσε επίσης πτώση, υποχωρώντας στο 1,5 τον Ιούλιο από 10,0 τον Ιούνιο, μια κίνηση που ο Sentix είπε ότι ήταν “πιθανό να ανησυχήσει τους αναλυτές”.


«Η πρόσφατη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει φτάσει σε ένα απότομο τέλος», δήλωσε ο Sentix.

Η έρευνα ανέφερε ότι οι επενδυτές ανησυχούν για τις γαλλικές εκλογές, τις επερχόμενες γερμανικές πολιτειακές εκλογές και την αβεβαιότητα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αργότερα φέτος.


Η οικονομία της Γερμανίας, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, σημείωσε επίσης πτώση του ηθικού τον Ιούλιο, με τον δείκτη για την τρέχουσα κατάσταση να μειώνεται στο -32,3 από -26,3 τον Ιούνιο. Η πτώση ακολουθεί τρεις συνεχόμενους μήνες κερδών.


Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.140 επενδυτών διεξήχθη μεταξύ 4-6 Ιουλίου, ανέφερε η Sentix.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο