Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού μετά το ιστορικό υψηλό που “άγγιξαν” νωρίτερα στη συνεδρίαση

χρυσού

Πάνω από τα 2.300 δολάρια η ουγγιά, λόγω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων φέτος στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των περικοπών.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 2.291,88 η ουγγιά, αφού νωρίτερα είχε φθάσει στο ρεκόρ των 2.304,09 δολαρίων. Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έχασε 0,2% στα 2.311 δολάρια η ουγγιά.

  • “Πρόκειται για τη συνέχιση της τάσης που διαδόθηκε από την ομιλία (του προέδρου της Fed Τζερόμ) Πάουελ τις προάλλες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια”, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

ουγγιά

“Αυτό συνήθως είναι κάτι που προσφέρει ώθηση στον χρυσό, ιδίως από τη στιγμή που φαίνεται ότι η Fed είναι αρκετά προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια σε μια εποχή όπου ο πληθωρισμός θα είναι σημαντικά πάνω από τον στόχο του 2%”, πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ, συνέχισαν την Τετάρτη να εστιάζουν στην ανάγκη για περισσότερη συζήτηση και περισσότερα δεδομένα πριν από τη μείωση των επιτοκίων, μια κίνηση που οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν να λάβει χώρα τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας σταδιακά “χαλαρώνουν”.

  • Η εστίαση μετατοπίζεται τώρα στις αμερικανικές μισθοδοσίες του μη-αγροτικού κλάδου του Μαρτίου που αναμένονται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στο χρονοδιάγραμμα της πρώτης μείωσης των επιτοκίων της Fed.

Οι ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και οι εισροές ασφαλών καταφυγίων εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων έχουν ενισχύσει τη ζήτηση για χρυσό, συμβάλλοντας στην άνοδο της τιμής κατά περισσότερο από 25% από τον Οκτώβριο. “Σε μεγάλο βαθμό ο χρυσός είναι overbought και αναμένεται να υπάρξει διόρθωση.

Οι περικοπές της Fed έχουν τιμολογηθεί, κατά την άποψή μου”, δήλωσε η αναλύτρια της StoneX Rhona O’Connell.

ουγγιά

Σε άλλα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε 0,4% στα 27,11 δολάρια η ουγγιά, έχοντας νωρίτερα “αγγίξει” το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021. Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 944,45 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο πρόσθεσε 2% στα 1.034,35 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο