Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά την μεγάλη άνοδο της Δευτέρας

Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον κίνδυνο μιας εμπόλεμης σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ παράλληλα  παρακολουθούν την πιθανή απειλή του τυφώνα Beryl.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή ημέρα το αργό WTI είχε καταγράψει άνοδο, κυρίως λόγω του φόβου πως ο τυφώνας ο Beryl θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στις περιοχές παραγωγής πετρελαίου του βόρειου Κόλπου του Μεξικού, την ώρα που η ζήτηση για καύσιμα κίνησης στις ΗΠΑ αυξάνεται. Την Τρίτη όμως, αργότερα μέσα στην ημέρα, οι φόβοι για διαταραχές στον ανεφοδιασμό πετρελαίου εξασθένησαν.

Κάπως έτσι, ενώ αμφότεροι οι δείκτες κατέγραφαν υψηλά δύο και πλέον μηνών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, τελικώς έκλεισαν χαμηλότερα. 

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η τιμή του αργού τύπου West Texas Intermediate, διαμορφώθηκε στα 82,81 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 57 σεντς ή 0,68%.

Αντίστοιχα, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση 36 σεντς ή 0,42% στα 86,24 δολάρια το βαρέλι.

“Οι αγορές συνειδητοποίησαν ότι ο τυφώνας Beryl δεν πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου”, δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Future Group. “Μπορεί να υπάρξει κατά περιπτώσεις παύση εργασιών, αλλά αυτό δεν θα έχει παρά μικρή επίπτωση για τις πλατφόρμες”.

Ο τυφώνας Beryl είναι ένας επικίνδυνος τυφώνας κατηγορίας 5 που διατρέχει την Καραϊβική Θάλασσα. Αναμένεται να έχει εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα μέχρι να εισέλθει στον Κόλπο του Μεξικού στα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

“Αποφύγαμε τα χειρότερα με τον Beryl”, δήλωσε ο John Kilduff, εταίρος της Again Capital LLC. “Αλλά, σίγουρα υπάρχει κατανόηση ότι οποιαδήποτε καταιγίδα αναπτυχθεί στον Κόλπο θα είναι μεγάλη”.

Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του πετρελαίου κέρδισαν 6% τον περασμένο μήνα, μετά την υποχώρηση του Μαΐου, καθώς ο γεωπολιτικός κίνδυνος εισήλθε και πάλι στην αγορά. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο