Υποχώρησε ο δείκτης υπηρεσιών στην Γερμανία τον Ιανουάριο

Γερμανία

PMI

 

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον γερμανικό τομέα των υπηρεσιών (PMI) μειώθηκε τον Ιανουάριο για τέταρτο συνεχή μήνα λόγω της αδυναμίας της ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB για τις υπηρεσίες μειώθηκε στο 47,7 τον Ιανουάριο από 49,3 τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας ταχύτερη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

“Ένα οδυνηρό γεγονός είναι ότι οι νέες επιχειρήσεις συρρικνώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα και η πτωτική τους δυναμική ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα”, δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.

Εν τω μεταξύ, οι πληθωριστικές πιέσεις παρέμειναν επίμονα ισχυρές. Το κόστος αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών, λόγω της αύξησης των μισθών, σύμφωνα με την έκθεση.

“Σε αντίθεση με τον τομέα της μεταποίησης, ο τομέας των υπηρεσιών παραμένει σταθερά εδραιωμένος σε πληθωριστικό έδαφος”, δήλωσε ο de la Rubia.

Συνεχίστηκε η ανθεκτικότητα της απασχόλησης. Η προθυμία των επιχειρήσεων να διατηρήσουν προσωπικό συμβαδίζει με τις βελτιωμένες προσδοκίες για τη δραστηριότητα κατά το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την έκθεση, το κλίμα αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο.

Ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση, παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης για έβδομο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στο 47,0 από 47,4 τον προηγούμενο μήνα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο