Υποχώρησε ο πληθωρισμός στις γερμανικές περιφέρειες

Γερμανία

πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι οικονομικά σημαντικά γερμανικά κρατίδια τον Μάρτιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία την Τρίτη, υποδηλώνοντας ότι ο εθνικός πληθωρισμός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Ο πληθωρισμός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, μειώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,6% τον Φεβρουάριο.

Στη Βαυαρία, ο πληθωρισμός μειώθηκε επίσης στο 2,3% από 2,6% τον Φεβρουάριο, ενώ στο Βρανδεμβούργο μειώθηκε στο 2,8% από 3,5%, στη Σαξονία στο 2,5% από 3,0%, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στο 2,3% από 2,7% και στην Έσση στο 1,6% από 2,1%.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στο 2,4% τον Μάρτιο, από 2,7% τον Φεβρουάριο.

Οι οικονομολόγοι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα εθνικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα σήμερα, καθώς η Γερμανία δημοσιεύει τα στοιχεία της πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που αναμένεται την Τετάρτη.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται στο 2,6% τον Μάρτιο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο