Υποψήφια για έξοδο από την Επιτήρηση η ΑΚΡΙΤΑΣ

   

  Η διαγραφή αυτής της υποχρέωσης αποτελεί κέρδος για την εισηγμένη και όπως έχουμε δει και σε άλλες εταιρείες επηρεάζει θετικά τα ίδια κεφάλαια κατά το ύψος της διαγραφής.
  Στη χρήση 2022 η Ακρίτας είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια 3,8 εκατ. ευρώ και τραπεζικές υποχρεώσεις 40,7 εκατ. ευρώ.

  Επομένως, από την κίνηση τα ίδια κεφάλαια θα ωφεληθούν κατά 18 εκατ. ευρώ, άρα αν δεν υπάρξουν ζημιές θα γίνουν θετικά κατά περίπου 14 εκατ. ευρώ.
  Στη χρήση 2022 είχε κέρδη 719 χιλ. ευρώ.
  Άρα στο εξάμηνο θα μπορούσαμε να δούμε τη διαφορά στον ισολογισμό και αίτημα άρσης επιτήρησης.

  ******

  Η ανακοίνωση της εταιρείας «φωτογραφίζει» την εξέλιξη χωρίς να το κάνει ξεκάθαρο, καθώς αναφέρει: «Με τη συγκεκριμένη έκδοση, ολοκληρώνεται μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας, που συμβάλλει δραστικά στη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή της πορεία, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή της διάρθρωση και τον δείκτη των Ιδίων Κεφαλαίων».
  Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των κινήσεων μείωσης δανεισμού είχε πουλήσει στα τέλη του 2021 στην ΠΛΑΙΣΙΟ ακίνητο έναντι 2,85 εκατ. ευρώ.

  Γ.ΚΑΤΙΚΑΣ@Β.Ν

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπενθυμίζεται επίσης πως στο πλαίσιο προηγούμενης αναδιάρθρωσης είχαν εκδοθεί προνομιούχες μετοχές, οι οποίες ανέρχονται στα 20,39 εκατ. μετοχές, ενώ υπάρχουν και 13 εκατ. κοινές μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χ.Α.
  Οι προνομιούχες έχουν δικαίωμα μετατροπής σε κοινές.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο