Υποτονικό το ξεκίνημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξαν υποτονικοί την Παρασκευή, μετά από ένα ράλι την προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω του πληθωρισμού που ενίσχυσε τα στοιχήματα για περικοπές επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και μια επίμονη μανία τεχνητής νοημοσύνης.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει οριακές απώλειες 0,02%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί οριακά κέρδη 0,04%, και ο δείκτης Nasdaq Composite ενισχύεται 0,11%.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Dell πραγματοποιεί άνοδο 24%, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τη Wall Street, καθώς η σταθερή ζήτηση για τους βελτιστοποιημένους για τεχνητή νοημοσύνη διακομιστές της αντιστάθμισε την αδυναμία στους προσωπικούς υπολογιστές.

Η μετοχή της Apple (NASDAQ:AAPL) υποχωεί 0,5%, αφού η Goldman Sachs αφαίρεσε τον τεχνολογικό γίγαντα από τη «Λίστα Καταδίκης – Director’ Cut», την επιλογή της τράπεζας για τις μετοχές με την υψηλότερη αξιολόγηση αγοράς.

Η μετοχή της Fisker υποχωρεί 36%, αφού η startup ηλεκτρικών οχημάτων επεσήμανε τους κινδύνους της συνεχιζόμενης δραστηριότητας, λέγοντας ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 15% και θα σταματήσει τις επενδύσεις σε μελλοντικά έργα.

Η μετοχή της NetApp (NASDAQ:NTAP) σημειώνει άνοδο 17%, αφού η εταιρεία έξυπνων υποδομών δεδομένων ανακοίνωσε σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της New York Community Bancorp (NYSE:NYCB) ενισχύεται 24%, αφού ο μαχόμενος περιφερειακός δανειστής δήλωσε ότι βρήκε «ουσιώδεις αδυναμίες» στους ελέγχους της εταιρείας που σχετίζονται με μια εσωτερική αναθεώρηση δανείων.

Η μετοχή της Plug Power (NASDAQ:PLUG) υποχωρεί 10%, αφού ο κατασκευαστής συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου αποκάλυψε τα αποτελέσματα του 2023 που έχασαν τις προσδοκίες, αλλά είπε ότι έλυσαν τα ζητήματα «συνεχιζόμενης ανησυχίας».

Η μετοχή της Autodesk (NASDAQ:ADSK) πραγματοποιεί άνοδο 8,5%, αφού ο κατασκευαστής λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης παρείχε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα και εξέδωσε μια ενθαρρυντική προοπτική πωλήσεων εν μέσω υγιούς ζήτησης από επιχειρήσεις και πελάτες εισαγωγικού επιπέδου.

Η μετοχή της Zscaler (NASDAQ:ZS) υποχωρεί 6,8%, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα ασφάλειας cloud ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιανουαρίου, με την καθοδήγησή της να απογοητεύει την αγορά.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο