«Υποβάθμισε» με σύσταση Διακράτησης τον τίτλο του ΟΤΕ η Eurobank Equities

Τιμή στόχο τα 15,7000 ευρώ διατηρεί η χρηματιστηριακή που εκτιμά ότι με βάση την πορεία των οικονομικών μεγεθών και τις αποτιμήσεις υπάρχει καλύτερη αξία σε άλλους ελληνικούς τίτλους.

Τιμή στόχο τα 15,7 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΤΕ  η Eurobank Equities, αλλά παράλληλα αλλάζει τη σύσταση από «αγορά» σε «διακράτηση».

Με τη Ρουμανία να επιβαρύνει την κερδοφορία περιμένει τα EBITDAa να διαμορφωθούν κοντά στα €325 εκατ., -2,2% σε ετήσια βάση έναντι -1% το πρώτο τρίμηνο.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση σημειώνει ότι αν και οι μετοχές παραμένουν φθηνές, διαπραγματεύσιμες με μόλις <5x 2024e EV/EBITDA, δεν δείχνει τόσο ανταγωνιστική έναντι άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου (σ.σ. στο c5.5x).

Βραχυπρόθεσμα, η περίπτωση της επένδυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική αλλαγών στα τιμολόγια με εισαγωγή ρήτρας αναπροσαρμογής λόγω πληθωρισμού με την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθούν πράγματι από τη ρυθμιστική αρχή τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, στην τρέχουσα συγκυρία, με την τιμή να είναι κοντά στην τιμή στόχο η Eurobank Equities αλλάζει τη σύσταση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει καλύτερη αξία αλλού στις ελληνικές μετοχές.

*****

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι πρόσφατα (10.7.2023) οι αναλυτές της ΑLPHA FINANCE σε δική τους έκθεση είχαν σύσταση Αγοράς και τιμή στόχος τα 18,0800 ευρώ για τον ΟΤΕ.

Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της δημοκρατίας το Χρηματιστήριο, αλίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι μεταξύ μας… ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΟΡΑ, πολύ απλό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο