Υστερεί σε αποδόσεις το Ark Innovation ETF

Ark Innovation ETF

Το Cathie Wood’s Ark Innovation ETF δυσκολεύεται ακόμη και όταν το χρηματιστήριο των ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί φέτος, με το αμοιβαίο κεφάλαιο να είναι απίθανο να πιάσει προσφορά έως ότου η Federal Reserve αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, σύμφωνα με την DataTrek Research.

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο «έχει μεγάλη βαρύτητα προς τα μαχητικά τεχνολογικά θέματα που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στις νικητήριες πανδημικές μεθόδους τους, παρόλο που ο S&P και ο Nasdaq μόλις σημείωσαν υψηλά όλων των εποχών», δήλωσε η Jessica Rabe, συνιδρυτής της DataTrek, στο ένα σημείωμα που εστάλη με email την Παρασκευή.

Οι μετοχές του Ark Innovation ETF ARKK — το οποίο διαχειρίζεται η Wood, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Ark Invest — έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 13% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, στον τελευταίο έλεγχο. Αντίθετα, ο S&P 500 SPX και ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite COMP σημείωσαν κέρδη σχεδόν 11% από έτος μέχρι σήμερα, αφού κάθε δείκτης έκλεισε σε κορύφωση ρεκόρ στις 15 Μαΐου.

Ark Innovation ETF

Το Ark Innovation ETF, το οποίο είναι ένας αντιπρόσωπος για κερδοσκοπικές μετοχές τεχνολογίας στις ΗΠΑ, είναι «εξαιρετικά ασταθής και η επίδοσή του για ένα έτος σε σχέση με τον S&P μοιάζει με τρενάκι πίσω από την έναρξή του το 2014», σημείωσε ο Rabe.

Η DataTrek τόνισε τις κορυφαίες συμμετοχές του ETF στον παρακάτω πίνακα.

Ark Innovation ETF

Οι 10 μεγαλύτερες συμμετοχές του ETF αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του βάρους του, με επτά από τις μετοχές να πέφτουν φέτος, σύμφωνα με το σημείωμα DataTrek. Τρία από τα 10 κορυφαία ανοίγματα του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι ασύμφορα — συμπεριλαμβανομένων των Roku Inc. ROKU, +0,31%, Roblox Corp. RBLX, +0,43% και Crispr Therapeutics CRSP, +0,99% — «ενώ τα υπόλοιπα διαπραγματεύονται πολύ πλούσια στον S&P κατά μέσο όρο, », είπε ο Rabe.

Διαφήμιση

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε μέτρια πτώση το απόγευμα της Παρασκευής στις 5.288 μονάδες περίπου, αν και ο ευρέως ακολουθούμενος δείκτης ήταν ακόμα σε καλό δρόμο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, στον τελευταίο έλεγχο. Το Ark Innovation ETF σημείωσε άνοδο 0,8% το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώνοντας κέρδη από μήνα μέχρι σήμερα περίπου 4,3%.

Ένα κοινό πράγμα που έχουν οι 10 κορυφαίες συμμετοχές του Ark Innovation ETF είναι ότι όλες κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, διαπίστωσε ο Rabe.

«Δεν βλέπουμε τα ονόματα της ARKK να πιάνουν προσφορά έως ότου η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια και οι αποδόσεις κινούνται σταθερά χαμηλότερα για να υποστηρίξουν τις βαριές αποτιμήσεις τους», έγραψε, επικαλούμενη τον δείκτη για το ETF.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, προτιμούμε τον Nasdaq Composite» ή τον Nasdaq-100 index NDX που παρακολουθείται από το Invesco QQQ Trust Series I QQQ «ως καλύτερους τρόπους για να παίξουμε το θέμα της ανατρεπτικής καινοτομίας», πρόσθεσε ο Rabe.

Ένας εκπρόσωπος της Wood και της εταιρείας της δεν σχολίασε αμέσως την απόδοση του Ark Innovation ETF.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο αναφοράς αργότερα φέτος, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ομοσπονδιακών αμοιβαίων κεφαλαίων να υποδεικνύουν πιθανή πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αυτόν τον μήνα εν μέσω πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,1% μέχρι στιγμής τον Μάιο, ενώ ο Nasdaq ανέβηκε 6,3% και ο Dow Jones Industrial Average DJIA κέρδισε 5,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, στον τελευταίο έλεγχο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου BX:TMUBMUSD10Y διαπραγματευόταν γύρω στο 4,42% το απόγευμα της Παρασκευής.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο