25.4.2024- Πλαστικά Κρήτης- Χρήση 2023: Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από τα 38 εκατ. στα 40,3 εκατ. ευρώ

Αύξηση κερδών για τα Πλαστικά Κρήτης

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από τα 38 εκατ. στα 40,3 εκατ. ευρώ, καθώς συρρικνώθηκαν οι λογιστικές απομειώσεις που εγγράφονται για περιουσιακά στοιχεία σε χώρες πολύ υψηλού πληθωρισμού.

  • Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 371,66 εκατ. έναντι 416,26 εκατ. το 2022.
  • Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 62,82 εκατ., μειωμένα σε σύγκριση με τα 69,5 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς.
  • Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από τα 38 εκατ. στα 40,3 εκατ. ευρώ, καθώς συρρικνώθηκαν οι λογιστικές απομειώσεις που εγγράφονται για περιουσιακά στοιχεία σε χώρες πολύ υψηλού πληθωρισμού (Τουρκία).
  • Στις 31/12/2023 τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου είχαν διαμορφωθεί στα 395,33 εκατ. ευρώ και το θετικό καθαρό ταμείο (συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοοικονομικών επενδύσεων) στα 104,6 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις φετινές προοπτικές, η διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης αναφέρει ότι «από το φθινόπωρο του 2023 ξεκίνησε μια ανάταση στη ζήτηση των προϊόντων μας η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε άριστα επίπεδα μέχρι και σήμερα.

  • Ο όγκος παραγγελιών και οι εκτιμήσεις των πελατών μας καθώς και η αυξημένη δυναμικότητα παραγωγής στον τομέα των αγροτικών φύλλων μετά την πλήρη πλέον λειτουργία του νέου εργοστασίου στην Κίνα, δημιουργεί αισιοδοξία για αύξηση του όγκου πωλήσεων σε σχέση με το 2023.

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπήρξε μια σημαντική άνοδος στα θαλάσσια ναύλα, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία όμως εξομαλύνεται και τα ναύλα επιστρέφουν στα συνήθη επίπεδα.

  • Εκ της ίδιας αιτίας υπήρξε αύξηση το Φεβρουάριο-Μάρτιο και στις τιμές των πρώτων υλών η οποία όμως δε φαίνεται να έχει συνέχεια, εκτός και αν υπάρξει κλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ή κάποια άλλη σοβαρή γεωπολιτική εξέλιξη στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι εκτιμήσεις της Διοίκησης του Ομίλου είναι ότι για το 2024 πρέπει να αναμένουμε αύξηση του όγκου πωλήσεων και της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 7-10% σε σχέση με το 2023».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο