CNLCAP: Εδώ μιλάμε για ένα μικρό εκκολαπτόμενο θαύμα…  (από τον ΟΑΚ)

Και αφού γυρίσαμε από την ένδοξη και πεντακάθαρη όπως πάντα Σιγκαπούρη, μας υποδέχτηκε η κούκλα CNLCAP με τα ετήσια αποτελέσματα της του 2023. Σας είχαμε προϊδεάσει από τον Αύγουστο του 2023 ότι το μαγαζί πετάει. Και δεν σας αφήσαμε έτσι.

  • Ξαναγράψαμε τον Νοέμβριο ότι η εταιρία αυξάνει ρυθμούς, τον Δεκέμβριο ότι αναμένονται θαύματα και φυσικά τον Φεβρουάριο αφού δεν ξυπνάγατε σας είπαμε ότι μάλλον πετάτε χαρταετό. Τι άλλο δηλαδή να κάνει κάποιος. Να πάρει το χεράκι σας και να σας το βάλει στο κουμπί BUY ?

Ούτως η αλλιώς συστάσεις δεν κάνουμε, απλά προσπαθούμε να σας ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που σας έχουν βάλει κυνηγώντας τα Turn around και τις φρούδες ελπίδες που σας πουλάνε «άλλες» εισηγμένες. 

Τι έβγαλε λοιπόν η CNLCAP ? 

  • Καθαρά κέρδη από 4,5 λεπτά ανά μετοχή στα 79 το 2023 και το 2024 θα πετάξει το πουλάκι μάλλον και άλλο μιας και οι εταιρία πετάει. Ένα 2000% δηλαδή άνοδος! 

Θα μας πείτε καλή εταιρία, καλός ο Λέκκας, καλή η υπόθεση, αλλά η μετοχή αργοκίνητο ποτάμι ( ακόμα… ). Παιδιά ναι, μικρή κεφαλαιοποίηση και μέχρι να ξυπνήσει κανένα βαρύ πορτοφόλι θα κινείται με αργό ρυθμό, αλλά όταν θα κινηθεί και εδώ θα είμαστε πάλι, δεν θα την δείτε.

  • Μέχρι τότε απολαμβάνει κάνεις το 7% μερισματική απόδοσητο 50% Discount που έχει σε σχέση με την εσωτερική της αξία ( γιατί καλά σας διαφημίζουνε εταιρίες στην στρατόσφαιρα, αλλά άλλο να αγοράζει με εκτύπωση και άλλο με premium επειδή θα τρέξει και άλλο )  και προφανώς την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας που επειδή είμαστε άνθρωποι της εικόνας την ξεκλέψαμε από το site των αποτελεσμάτων τους.

CNLCAP

Πέρα από το παραπάνω γράφημα υπάρχει κάτι άλλο να γράψουμε ? Εδώ μιλάμε για ένα μικρό εκκολαπτόμενο θαύμα. Με τέτοιου ρυθμούς η εταιρία σε μια δεκαετία θα αποτελεί από μόνη της μια μικρή τράπεζα την οποία σήμερα αγοράζετε με 6 εκατομμύρια ευρώ ( γελάνε και οι πέτρες με την κεφαλαιοποίηση… ). 

  • Θέλω να κάνω και μια ειδική αναφορά στο θέμα των προβλέψεων, μιας και η εταιρία κάθε χρόνο πέραν από την φοβερή πορεία της λαμβάνει και υψηλές προβλέψεις. Οι προβλέψεις αυτές μπορεί να μειώνουν τα κέρδη αλλά δεν σημαίνει ότι χάθηκαν ως χρήματα.

Το να υποθέσεις ότι θα χάσεις 300.000 Ευρώ δεν σημαίνει ότι τα έχασες. Ακόμα και προβλήματα να υπάρχουν και στα δικαστήρια να φτάσουν, οι εξασφαλίσεις μπορεί να καλύψουν την ζημιά.

  • Συνεπώς, στα επόμενα χρόνια η εταιρία πολλές από αυτές τις προβλέψεις μπορεί να τις γυρίσει σε έσοδα. Φυσικά το παραπάνω αποτελεί μια εκτίμηση και μόνο βασισμένη στον τρόπο που χορηγούνται τα δάνεια, αλλά θεωρήστε το ως ένα Bonus αν επιτευχθεί.

Φιλικά

CNLCAP

 

ΟΑΚ 

PS1  Προφανώς διατηρώ θέσεις στην CNLCAP, Προφανώς δεν κάνω σύσταση αγοράς και απλά μοιράζομαι τις απόψεις μου, προφανώς δεν είμαι αντικειμενικός μιας και έχω θέσεις. Σκέφτομαι δε, να αυξήσω κιόλας… 

Ps2. Μέτοχος στην τόσο μικρή CNLCAP είναι και το ORASIS FUND SPC με 6%. Ιδιοκτήτης του Fund το WMSL TRUST, ιδιοκτησίας David Blair. Διαχειριστής του fund εμφανίζεται ο γνωστός στην Ελληνική αγορά George Elliot που φημίζεται για τις εξαιρετικές του επενδυτικές επιλογές και ειδικά μικρές εταιρίες όπως το ΚΡΙ ΚΡΙ.   

Ps3. Σε όλο του 2023 η εταιρία εμφανίζετε ως αγοραστής ΙΔΙΩΝ μετοχών είτε απευθείας, είτε μέσω των συνδεδεμένων εταιριών. Στο μετοχολόγιο ωστόσο δεν εμφανίζεται κανείς μέτοχος ικανός να ελέγξει πλειοψηφικά την εταιρία. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά αυτών που κατέχουν άνω του 5% οριακά φτάνουμε στο 31% Με το free float στο 69%. Παράξενο, αν μη τι άλλο.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο