Εν αναμονή της Fed η Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται πτωτικά σήμερα, αφού τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία αύξησαν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ ο δείκτης NASDAQ Composite καταγράφει απώλειες 0,8%.

Η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή

Ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, καθώς η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 192.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP, πάνω από τις 179.000 που αναμενόταν.

Επιπλέον, η αύξηση των θέσεων εργασίας του Μαρτίου αναθεωρήθηκε σε 208.000 από 184.000.

Αυτή η συνεχιζόμενη ισχύς της αγοράς εργασίας θα μπορούσε να βάλει σε πειρασμό τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συγκρατήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος, δεδομένου ότι έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που παραμένει ισχυρότερος από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Οι αριθμοί της ADP λειτουργούν ως προάγγελος της σημαντικής έκθεσης για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, η οποία αναμένεται να δείξει ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 243.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Η Fed ολοκληρώνει τη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα στη συνεδρίαση και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε παραμονή.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στα συνοδευτικά σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει μια γερακίστικη προοπτική, δεδομένων των σχετικά ισχυρών οικονομικών δεδομένων του τελευταίου διαστήματος.

Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και μόλις και μετά βίας θα μειώσει το επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της μονάδας μέχρι το τέλος του έτους – κάτι που απέχει πολύ από τις έως και πέντε τέτοιες μειώσεις στην αρχή του έτους.

Η προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων αποτελεί κακό σημάδι για τις μετοχές, δεδομένου ότι πιθανώς επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα καθώς και περιορίζει την ποσότητα ρευστότητας στην οικονομία, η οποία συνήθως κατευθύνεται προς την επένδυση σε μετοχές.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street αγωνίστηκαν τον Απρίλιο, διακόπτοντας κερδοφόρα σερί πέντε μηνών.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Amazon (NASDAQ:AMZN) σημειώνει άνοδο 1,7%, αφού τα κέρδη πρώτου τριμήνου του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα, καθώς οι προβλέψεις για τα έσοδά της απογοήτευσαν, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προέβλεψε αυξημένο κόστος στις δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη. παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας των ποτών ανέφερε

.Η μετοχή της Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) υποχωρεί πάνω από 7% αφού η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ δήλωσε ότι αναμένει πωλήσεις τσιπ AI ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024, μια αύξηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την προηγούμενη εκτίμησή της για το έτος. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες της Wall Street.

Η μετοχή της Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI) υποχωρεί 13%, μετά την πρόβλεψη της εταιρείας κατασκευής τσιπ για πωλήσεις τσιπ AI ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024, η οποία υπολείπεται των αυξημένων προσδοκιών.

Η μετοχή της Starbucks (NASDAQ:SBUX) υποχωρεί 12%, αφού τα κέρδη του πρώτου τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες, ενώ τα έσοδά της αποδυναμώθηκαν λόγω της επιδείνωσης της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

Η μετοχή της Kraft Heinz (NASDAQ:KHC) σημειώνει πτώση 3,9%, αφού ο γίγαντας τροφίμων έχασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, καθώς οι καταναλωτές που φοβούνται τον πληθωρισμό αντιδρούν στις υψηλότερες τιμές των προϊόντων της.

Η μετοχή της Pfizer (NYSE:PFE) πραγματοποιεί άνοδο 1%, αφού η φαρμακοβιομηχανία ξεπέρασε τις προσδοκίες του πρώτου τριμήνου και ενίσχυσε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της Brands (NYSE:YUM) καταγράφει πτώση 5,7%, αφού ο όμιλος εστιατορίων ανακοίνωσε πτώση-έκπληξη στις τριμηνιαίες παγκόσμιες πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων, η οποία επλήγη από την ασταθή ζήτηση για τα εμπορικά σήματα KFC και Pizza Hut από τους καταναλωτές που φοβούνται τον πληθωρισμό.

Η μετοχή της Estee Lauder (NYSE:EL) υποχωρεί 5,9%, μετά την εταιρεία προϊόντων ομορφιάς, καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες συναίνεσης, αλλά οι προβλέψεις υπολείπονται των εκτιμήσεων συναίνεσης.

Η μετοχή της Marriott International (NASDAQ:MAR) υποχωρεί 1,7%, παρά το γεγονός ότι η ξενοδοχειακή εταιρεία αύξησε την πρόβλεψή της για τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι τα εγχώρια ταξίδια στις ΗΠΑ ομαλοποιούνται μετά την αύξηση μετά το COVID. .

Η μετοχή του Pinterest (NYSE:PINS) πραγματοποιεί άνοδο 16%, μετά την πρόβλεψη των εσόδων της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το δεύτερο τρίμηνο πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Η μετοχή της CVS Health (NYSE:CVS) σημειώνει πτώση 11%, αφού η αλυσίδα φαρμακείων ανακοίνωσε μείωση των κερδών του πρώτου τριμήνου και μείωσε τις προοπτικές των κερδών της για το σύνολο του έτους.

Το αργό πέφτει μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τετάρτη, συνεχίζοντας τον πρόσφατο αδύναμο τόνο μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και την ισχυρή παραγωγή αργού που πυροδότησε αμφιβολίες για τις συνθήκες στενότητας της προσφοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 1,1% χαμηλότερα στα 81,00 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 1,1% στα 85,38 δολάρια το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αργά την Τρίτη ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι προμήθειες πετρελαίου δεν ήταν τόσο σφιχτές όσο αρχικά αναμενόταν στον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων παγκοσμίως, μια άποψη που ενισχύθηκε από ξεχωριστά στοιχεία που δείχνουν ότι η εγχώρια παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 13,15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο από 12,58 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιανουάριο, λίγο κάτω από το υψηλό ρεκόρ και το μεγαλύτερο άλμα από τον Οκτώβριο.

Τα επίσημα στοιχεία από τη Διοίκηση Πληροφοριών για την Ενέργεια θα ανακοινωθούν αργότερα στη σύνοδο.

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα άνω των τριών εβδομάδων τη Δευτέρα λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα μπορούσε να είναι ορατή, μειώνοντας τις εντάσεις στην περιοχή και μειώνοντας την πιθανότητα διακοπής του εφοδιασμού με πετρέλαιο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο