ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Θερμής υποδοχής έτυχε από τις τοπικές κοινωνίες ο Ε65

Θερμής υποδοχής έτυχε από τις τοπικές κοινωνίες ο Ε65

Παρελθόν η ταλαιπωρία για τους εξοδούχους του Πάσχα

Με μεγάλη θέρμη υποδέχτηκαν οι τοπικές κοινωνίες την παράδοση του νοτίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 που βάζει τέλος στις πολύωρες μετακινήσεις των πολιτών και δίνει νέα διάσταση στις οδικές αρτηρίες της χώρας.

Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης των νέων τμημάτων του έργου που υλοποιείται από την ΤΕΡΝΑ και ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι εξόχως ικανοποιητικά.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που εξασφαλίζει ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, ενισχύει την ασφάλεια των οδικών μεταφορών και συνάμα προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Παράλληλα, οι εξοδούχοι του Πάσχα που θα ταξιδέψουν προς Θεσσαλία, δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τις επικίνδυνες στροφές του δρόμου Λαμίας – Δομοκού.

Σε δημοσίευσή της (συνοδεύεται από σχετικό βίντεο), η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ που υλοποίησε το έργο, καταγράφει μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 136 χιλιομέτρων του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 που βρίσκονται πλέον σε κυκλοφορία.

Πρόκειται για:

  • 11 Ανισόπεδους Κόμβους
  • 3 δίδυμες σήραγγες, με μεγαλύτερη την Σήραγγα Τ2 μήκους 3 χλμ.
  • 31 Γέφυρες, με σημαντικότερη τη Γέφυρα του Πηνειού μήκους 595 μ.
  • 27 Άνω Διαβάσεις & 41 Κάτω Διαβάσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράδοση των νέων τμημάτων του Ε65, το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί πλέον 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα – Τρίκαλα, λιγότερο από 3 ώρες. Επιπλέον, σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα και η Λίμνη Πλαστήρα είναι πλέον προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο